Breaking News

Wednesday, October 20, 2010

Home » , » Tips Untuk Pengguna Google Chrome | Gunakan Google Chrome Extensions

Tips Untuk Pengguna Google Chrome | Gunakan Google Chrome Extensions

Tips Untuk Pengguna Google Chrome | Gunakan Google Chrome Extension

Google Chrome adalah satu browser dari google yang cepat,pantas,laju,selamat dan mudah digunakan.Merupakan antara browser terbaik,popular dan paling banyak didownload dan digunakan selepas mozila firefox.Terlalu banyak extension atau add on yang disediakan untuk pengguna Google Chrome ini.Kesemua extension ini sememangnya akan memudahkan kita dalam melakukan sesuatu tugas sekiranya kita tahu cara untuk menggunakan extension yang disediakan.

Kemudahan yang boleh didapati pada extension ini ialah:-

  • one klik screenshot
  • dapatkan URL gambar
  • dan banyak lagi..senang cakap,extension ni lebih kurang macam gunakan aplikasi paint,tapi yang ni lebih senang dan menarik.

Untuk melihat dengan lebih jelas mengenai extension awesome screenshot ini,sila lihat video di bawah.

Tips Google Chrome Extension

Aku harap korang dapat faham serba sedikit tentang Awesome Screenshot ni.Seperti yang aku katakan mula-mula tadi,Awesome Screenshot ini hanyalah salah satu contoh dari beratus Google Chrome Extension yang ada.Jadi pandai-pandai lah kita buat pilihan extension mana yang kita rasa membantu,perlu,menarik dan sesuai untuk kegunaan kita.

  • Untuk pergi ke halaman utama Google Chrome Extension sila [klik sini]
  • Untuk download Awesome Sreenshot sila [klik sini]

2 comments:

  1. owh baru tau..thanks sbb share ni

    ReplyDelete
  2. @Keyyah

    welcome,saya dah try banyak yg brguna,yg paling best fb photo zoom :) mmg cool

    ReplyDelete

Designed By