Breaking News

Sunday, December 26, 2010

Home » » Disclaimer

Disclaimer


as-salam, atas-atas sebab yang aku rasa tak perlu la diperhebahkan dengan pulak kehadiran si ju-on yang menyerang aku kononnya aku mencurik harta intelek heeh tak paham aku... org melayu memang pantang tengok sesama melayu maju. aku cuma share lawak dan sedikit tips-tips dan info yang sumbernya selalu aku amek kat google,yahoo,dan forum-forum kalau tips pulak aku selalu ambik kat blog neo dan maribinablog kalau tips dari maribinablog and neo aku mmg bagi backlink kat diorang sebab memag sah-sah diorang penulis asal..kalau lawak aku memang tak letak backlink sebab diorang pun tak tau mana dioarang dapat lawak tu,kalau ada sape-sape yang rasa salah 1 entry dalam blog aku ni dia punya tunjukkan fakta dan aku akan remove serta merta dan sila emelkan kat aku hajimee88@yahoo.com dan lagi satu aku nak bagitau aku share info dan lawak-lawak bukan amek personal entry orang..tu pun leh jadi isu.. apa-apa pun aku sangat hargai pada pengunjung dan supporter aku berblogging bukan sebab nak glamer atau duit,kalau aku nak glamer da lama aku letak picture-picture aku kat sini... harap sume dapat la apa yang aku nak sampaikan ni yer wslm......

41 comments:

  1. teruskan berblogging yer..!! chaiyok3..!! huuu...harap2 dah tak panas cm n3 yg sebelum2 nie..

    ReplyDelete
  2. oo ju tu pon serang blog umar ni ye? hehe

    ReplyDelete
  3. @ipa faiza~

    biasa la tu nak cpt glamer..
    layankn aje..ehhehe

    ReplyDelete
  4. JU dh dtg blog umar ea . huhu
    sabar je la .
    tetap sokong umar !! ^^

    ReplyDelete
  5. @saya KILA

    jgn sebut name die 2 kng x pasal2
    korang kene maki hamun hahaa
    kalau kene 2 redha je la ye hehehe...

    ReplyDelete
  6. See...

    Nampak tak semua badigol2 sekalian.

    Gay cullen ni amat meminati saya dalam diam.

    Sudah tiga entry yang membabitkan saya telah dikeluarkan..

    Nampaknya gay cullen sendiri suka menceduk-ceduk air. Memang sah kaki SEO nak trafik gila glamer tahap tertinggi dipuncak piramid.

    Hidup gay cullen. Awww!

    ReplyDelete
  7. Kepada mangkuk badigol gay cullen,

    Dkt blog movie gila trafik SEO kau itu, kau share beratus-ratus link yang membolehkan ramai-ramai orang mendowload movie yang diupload sesuka hati dalam internet.

    Gampang class punya pirate ini orang.

    Dah tentu blog movie kau itu dambakan trafik SEO yang kau gila-gilakan. Jadi setakat gila trafik, mana cukup. Kenalah letak iklan. Barulah boleh dapat duit.

    Jadi, begini. Adakah duit dari hasil iklan itu kau share dengan tukang2 upload movie itu dan paling utama adakah kau share jugak dengan pemegang2 IP movie2 itu semua? Pembikin2 movie itu lah mangkok!

    Sudah tentulah tidak bukan, wahai ahli kubur.

    So, engkau dah dapat keuntungan atas angin yang bukan dari titik peluh engkau sendiri. Halal tak tu?!!

    Bayangkan beratus-ratus movie yang kau dah sendatkan kat blog kau. Kalau sorang download 1 movie dari blog kau setiap hari, besar dosa yang kau dapat kerana 1, kau bersubahat mengedar movie pirate secara pukal. Kiranya kau dah jadi agen pirate. 2, kau dpt untung dari hasil iklan melalui keringat hasil titik peluh orang lain ya bahlol al mangkoki.

    Cuba pulak kau bayangkan kalau beratus mungkin beribu orang yang akan atau sudah mendownload movie2 itu semua dari blog kau.

    Dah tentu nanti cukup bila masa dah time, tokan2 iklan pun bayarlah dekat kau duit yang kononnya hasil dari titik peluh ketiak basah kau sendiri.

    BELAPA MANYAK LUIT HALAM LU SULAH MAKAN TAIKO!!

    HAIYAA!! INI PUN LU TATAU PIKIRKA? BOLO PUNYA OLANG MAKAN BABI MANYAK SANGAT! PERANGAI PUN SULAH SELUPA BABI LO!!

    Ye, ye ye.. aku tahu kau akan fikir itu adalah adat resam dalam dunia internet, iaitu sharing.

    Tapi pernah tak kepala hotak kau yang berjambul tu fikir, selama ini engkau orang semua dah tertipu hidup-hidup secara halus dgn konsep sharing dalam internet ni.

    Dahlah sharing benda2 yang bukan hak sendiri. Dapat income pulak dari situ. Tak ke bebal bertingkat2 bodoh macam saitan?!!

    Ingat sikit ya abang gay cullen, walau 1 sen pun kau makan dari duit yang bukan terang2 hasil titik peluh kau, hukumnya......kau jawablah sendiri dol!

    ReplyDelete
  8. dah dah la ju aku maleh da nk layan ko ni...berambus la dari blog aku ni...
    apa ko nk ckp? suka hati ko la
    ada aku kisah...

    ReplyDelete
  9. memanglah kau tak kisah ye abang gay cullen...

    dah banyak sangat kau melantak mentekedarah duit haram. Jadi jiwa tu dah sebati dengan keharaman.

    Keharaman adalah hak milik semua insan... kah kah kah kah.

    ReplyDelete
  10. aikk..bukan dulu name blog ni lain ke umar? atau PG y silap ni? aishhh...

    ReplyDelete
  11. @PhotoGraphic

    ape yg lain nyer...x pernah berubah hahaa...

    ReplyDelete
  12. hahahaha apa la beliau nie umar????antu kah????:D

    ReplyDelete
  13. haisshh,ju-on dah gile.

    aku rase ko ni dulu penah ade trauma putus cinta ngan anak tokey vcd haram.
    sebab tu tetibe ko jadi gile macamni.

    cara ko tegur tu betul2 macam budak tadika yg tak cukup isap breast mak ko.hahahaaa

    kesian
    dahler ko nak kata ko ni anti nuffnang lak?
    pegila jumpe boss atas nuffnang tu wey.
    bukan nuffnang je, innit,manngga dan semua yg berkaitan dengan iklan.dan ko pegilah bagi ceramah kat mereke gak.\\japg aku nak coll karam singh walia, aduan rakyat. nak cerita kat dia pasal ade hantu dalam blog ganggu hidup orang lain.konfem ko meletup2 satu malaysia kenal ko.pecah panggung 40 juta walawey.

    lagi satu. aku rasa ko ni dulu bercita2 nak jadi polis/kastam/or pegawai membanteras jenayah.tapi tak kesampaian.tu yg meroyan membantai blog2 org tu kan.bukan blog je ko bantai, semua yg tegur ko pun ko bantai gak guna bahasa paling kesat ko tu.

    ko pun tahu halal haram ke juon.bukan ko sambut krismas??mesti ko dh mabuk sebab banyak sgt minum arak tadi kan.hahahaha

    ReplyDelete
  14. nak tanya... ni cara baru blogging ke?? xtau lak ad trend camni skang~

    ReplyDelete
  15. huhh... haa.. bile nk abis ni.. jom singgah blog aku...

    ReplyDelete
  16. @kuasa ju-off

    Ada jugak budak bangang dan pukimak dkt sini.

    Oi budak lakhanat! Lainkali baca bg faham dulu apa aku tulis.Ini gelojoh betul. Aku rasa bapak kau dulupun gelojoh masa memantat dgn mak kau. Sebab itu dapat anak macam kau yang bongok suka main serbu tak faham satu apa!

    Bingai macam bangkai kau ni!

    Apasal tak boleh sambut krismas pulak. Itukan perayaan sempena kelahiran Nabi Isa A.s. Sambutje lah. Apa ada hal.

    Kau tak percaya nabi ke?

    Kau kafir lahanat ka budak bodo?!!

    ReplyDelete
  17. ahahahahhaaaa
    udah2 la ingat blog aku ni
    medan pergaduhan..nk pecah perut aku
    gelak..sumpah aku da mls nak layan..

    ReplyDelete
  18. BODOHNYE JU-ON .HAHAHAHA.XMAS PERAYAAN UNTUK ORG KRISTIAN YG PERCAYA NABI ISA TU TUHAN DIORANG.KO PUN DAH PERCAYA NABI ISA TUHAN KO?
    BODOH.HAHAHAHAHA

    KO TU SUKA SANGAT GUNA BAHASA KESAT.SO BILA ORG MARAH KO TEGUR KO, TAU PULAK KO BENGANG N MAKI2 ORANG.NAMPAK SANGAT BODOH TAK MATANG.
    KO DAH BOLEH PANCUT KAT DINDING LAJU2 TAK?

    KALAU BOLEHH, AKU UCAPKAN TAHNIAH!!

    SELAMAT DATANG KE DUNIA ORANG DEWASA.

    TAK PAYAH LA NAK MAKI2 MACAM TAKDE TELUR.
    TENGOK DAH BERAPA RAMAI KAU MAKI.

    SEMOGA ROH KO AMAN LA YE JU-ON.

    ReplyDelete
  19. aku taknak panjangkan lagi perbalahan yang kelihatan sangat keanak-anakan ni. tapi kalau dah melibatkan hukum-hakam agama ni tak bolehlah kalau aku nak diamkan je.

    ok, kalau nak tahu pasal menyambut perayaan agama lain. boleh singgah kat sini http://drmaza.com/home/?p=1277. baca sampai habis dulu.

    kalau kau nak sanggah apa-apa aku memang taknak layan dah. yang penting aku dah sampaikan apa yang aku rasa patut.

    semua pun patut tengok kat link tu. sebagai pengetahuan bersama.

    ReplyDelete
  20. disclaimer camni tak bleh pakai. sekian..=)

    ReplyDelete
  21. @kuasa_ju_onwey ju..?kau nih manusia ke hape ha..? bia jea ahh dia nak buat ape ponn....yang kau sibuk sibuk pehal..okeyh kau fikir kearah negatiff..cube fikir,kearah positiff...kalau takde si dia nih share semua lawak lawak nih,mungkin tadek orang yang tahuu..bukan semua orang yang selalu search at internet pasal lawak lawak nih...at least..dia hanya nak berkongsi..nak hiburkan orang dengan lawak bagai..yang kau tibe tibe nak meredah..menyerng orang tak tentu pasal dan berfakta segala apehal..? pelik ah aku...kau cakap orang gay..kau spe nak memfitnah orang..? kalau dia nih tak gay..then kau cakap dia gay..kau dah dapat dosa tau tak.? menuduh orang tak tentu pasal..! aku tak sokong sape sape sebab aku pon tak kenal korang..lalala just nak cakap...hentikanlah memaki hamun orang sebelum kau yang kena maki dengan orang ! kalau nak tegur sekaliponn biarlah berdab skit..mne perginye budi bahasa rakyat malaysia kalau mcm nih..? malu ahh sikit aku nih baru umur 16 tahun..belum ade hak nak mengundii lagii...jadi jangan ahh nak biarkan budak budak macam aku nih,terpengaruh dengan cacian kau tuh!sekiann terima kasihh! jagalah adab dan tatasusila ...!

    ReplyDelete
  22. @Mohd Fitri thats y aku cakap ju-on dah meroyan

    sory la ye ju-on

    tapi aku tak boleh nak berdiam diri bila baca ayat2 ko pasal xmas da ayat2 maki ko yg bajet macho konon2 tu

    kalau ju-on tak faham apa yg dr maza tulis, maka aku boleh kategorikan ju-on ni hanya budak tadika yg kurg kasih sayang.
    saja nak perhatian

    ReplyDelete
  23. @kuasa ju-off


    OI bongok! Ada ke aku petik Nabi Isa tu tuhan.

    Aku cakap meraikan kelahiran Nabi Isa.

    Memang sah mat gelojoh tahap bangkai pukimak kau ni!

    ReplyDelete
  24. @Anonymous

    Oi budak 16 tahun, ini bukan pertandingan menjaga tatasusila, bodoh!

    Oi bodoh , perkara dah negatif kau nak fikir positif? Apa kau cakap ni. Bongok ke? Memang sah fail SPM kau thn dpn.

    Siapa kata aku fitnah. itu kenyataan. Cuba kau tanya gay2 kat luar tu semua. COnfirm 100% sasau meroyan dekat RObert Pattinson aka Ed Cullen dlm cerita Twilight. Dan bf gay kau ni pulak adore nama cullen. Lelaki normal takkan pilih nama tu ya unta baghal!

    Oi bodoh! Kau pergi Melaka tgk budaya caci maki diorang. Dapat Melaka Maju kau tau! Cuba jgn fikir kearah negatif ya bebal mangkuk jamban!

    ReplyDelete
  25. @kuasa ju-off

    Banyak betul mat2 gelojoh main serbu tak reti apa2.

    oi bongok! Dalam rukun Iman, Percaya kepada Nabi dan Rasul kau tau kan.

    Nabi Isa tu nabi dan jugak rasul bukan?

    Adake aku cakap meraikan dari segi menganggap nabi isa tu tuhan.

    Bukan ke dah terang2 kat situ aku tulis meraikan kelahiran Nabi Isa a.s.

    Sama macam meraikan kelahiran Nabi Muhammad S.a.w.

    Sekarang ni siapa yang mangkok ni?!!

    CUba jangan jadi manusia yang gelojoh tahu nak memantat je kerja.Bongok!

    ReplyDelete
  26. @Mohd Fitri

    Bang,

    Maulidul Rasul, Nabi Muhammad adalah perayaan meraikan kelahiran nabi Muhammad s.a.w.

    Sebg orang Islam, kau x tau rukun Iman ke?

    Nabi Isa tu adalah Nabi dan Rasul.

    Kau tau tak ni.

    Tak boleh ke sambut kelahiran Nabi Isa?

    ReplyDelete
  27. @Jejaka Terhangat

    aku x tau apa mslh ko..
    ada entry ko yg aku sebat ke????

    ReplyDelete
  28. to ju-on dan jejaka terhangat: aku dengan hormat menghalau korang atau sesiapa sahaja yang cuba nak pertikaikan disclaimer ni,blog aku cara aku berblog korng nk terima pakai ke x lantak korang la,bukan korang yg bayar tenet aku..dan blog aku lantak aku la nak buat apa...
    tak suka tak payah masuk blog aku dan cuba jangan jadi manusia yang pendengki dan suka jaga tepikain org,menyemak kat blog aku buat kecoh konon bagus sgt..cukup la wat semak kat sini....lantak korang la nak cakap ape?
    jejakaterhangat aku tak tau apa masalah ko kalo x puas hati ckp??????

    ReplyDelete
  29. @Dy cullen

    Eh kenapa ni gay cullen?

    Bukan kau gila traffic ke?

    Barulah mahsyuk.

    Jgnlah halau ye. tolonglah..

    I perlukan blog ini untuk up traffic i yg slow.

    ReplyDelete
  30. @kuasa_ju_on

    maaf, sebelum tu aku nak cakap yang krismas itu adalah PERAYAAN AGAMA KRISTIAN. Dalam konteks mereka, mereka meraikan hari krismas untuk menyambut kelahiran yesus=jesus yang dianggap sebagai tuhan bagi penganut agama kristian.

    dan kalau kau nak pertikaikan kenyataan aku ni, sebelum kau pertikaikan baik kau baca apa yang terkandung dalam ni dulu:

    http://ayid-manjaddawajada.blogspot.com/2010/12/hukum-menyambut-krismas-oleh-ummat.html

    http://malay.bismikaallahuma.org/islam-dan-hari-krismas/#more-179

    kalau betul kau dah baca, aku harap kau faham dengan konsep menyambut hari krismas ni.

    satu lagi masalah yang aku nampak, kau dan mereka-mereka yang nak berbahas ni adalah tiada etika. dari cara kau berfikir, aku tahu kau orang yang pandai. nampak kau pandai untuk memanipulasikan ayat dalam pemikiran kau. kalau nak luahkan pandangan pun, gunalah cara yang betul. sama je pun kalau nak menentang cara yang salah bukanlah dengan menggunakan bahasa yang salah.

    kau sendiri bercerita mengenai rukun iman, islam, tapi masalahnya dari cara berbahasa mana etika keislaman tu pergi?

    aku tak persoalkan kau seorang sahaja sebabnya nampak ada jugak yang membalas dengan cara yang sama macam kau. mungkin jadi begini sebab korang tak berfikir dulu, hanya ikut emosi. apapun, ini pandangan aku. nak dengar, atau nak maki balik?

    aku ni bukan orang yang bijak pandai nak berbahas sejauh yang boleh, tapi aku tahu setakat mana yang mampu aku sampaikan, dan setakat itu juga aku cuba buat.

    sekian harap sama-sama kita dapat pedoman. aku berkata ni bagi pihak aku sendiri dan aku tak menyebelahi mana-mana pihak.

    ReplyDelete
  31. aku pon nak bagi pendapat dari segi aku sendiri..
    aku sebenarnye memang sengaja pun gune bahasa2 sedemikian rope. sebab aku nak tengok di mana kebenaran yg mengatakan ju-on ni memang biadab..haha.dan sememangnye satu pun bahasa si juon ni pakai, takde yg budi bahasa langsung

    dan dari ayat2 ju-on yg asik ''bodoh, mangkuk, bahlol'' semua tu mengikut pengalaman aku.juon adalah seorang wanita.

    hanya wanita yg akan emo2 terlebih macam tu dan paranoid nak balas semua komen.

    okela.aku malas dh nak kate ape2..so tata semua.
    wahai ju-on, dah lebih 44 org doakan keburukan utk ko yg suke menganiya org lain

    org tak bersalah pun ko aniaya dan ko maki2..

    doa org teraniaya dimakbulkan.ingat tu!!

    ReplyDelete
  32. @Mohd Fitri

    Cik abang... aku berkata mengenai menyambut kelahiran nabi Isa a.s.

    MENYAMBUT KELAHIRAN NABI ISA A.S.

    NABI ISA A.S!

    Bukan aku pergi beli pokok krismas letak dan hias2 dalam rumah.

    Bukan aku buka music lagu jingle bell sampai bernanah telinga.

    Bukan aku pergi gereja.

    Sambut kelahiran NABI ISA!

    RETI!!

    Kau ni cuba fahamkan ayat aku tu betul2, Kau sekolah sampai tingkat berapa ni dol?!!

    Bongok betul!

    ReplyDelete
  33. @kuasa ju-off

    Ini lagi satu mangkuk bebal bertingkat2 terencat akal!

    Ada ke sesiapa dalam ni yang sewel sampai sawan aku aniaya?

    Ada ke yang sampai koma?

    Ada ke yang sampai bankrup?

    Ada ke yang sampai kena cirit-birit?

    Ada ke yang kena santau?

    ADA?!!!


    Kalau kau orang betul2 baik dan mulia....

    KENAPA NAK DOAKAN AKU YANG BURUK2?!!

    Orang yang baik dan mulia doa yang baik2 sahaja setakat yang aku tau. Tak tau llah pulak orang2 mulia sekarang suka doa yang buruk2 pulak.

    ReplyDelete
  34. kau je yg mulia kan ju-on macam shah kate...

    kitorang ni semua nye salah..
    ko je yg betul!

    ye lah ko jelah yg mulia dan betul sampai maki hamun orang lain

    aku tataw la diorang doa ape..macam ko maki org lain dan ko menyakitkan hai org lain..tu kire aniaya..
    bodoh gak juon ni..mentang2le antu pompuan, lampi laktu!!

    ko period ke ju-on sebb suke maki hamun org niy?

    ko je la yg paling mulia

    dan aku kata..
    doa org teraniaya termakbul~ ko tak penah dengar ke?

    ReplyDelete
  35. @kuasa_ju_onhoii! kau allah ke nak tentukan aku fail spm..? kau nih kann! aishh! memang sekolah tak abess lahh...kau nih.agknye memang hati hitam mcm TAHIK LEMBU!!

    ReplyDelete
  36. @Anonymous

    Tahik lembu hijau-hijau bodo!

    Tahik lembut pun tak tau , memang confirm fail spm. Fail dalam kehidupan.

    Kau memang manusia gagal!

    ReplyDelete
  37. @kuasa ju-off

    Ye la bodo! Kau pun manusia teraniaya ke? ha ha ha ha mangkok samdol!

    ReplyDelete
  38. ye la ju ko je la mnusia yang berjaya dalam hidup kitorg semua ni manusia gagal bodoh dan sebagai nye,kalau ko da puas hati sila berambus yer. muak plak aku tengok ko meroyan kat blog aku :-t :D

    ReplyDelete

Designed By