Breaking News

Friday, December 10, 2010

Home » , » Tips: kenapa comment x banyak pd entry??

Tips: kenapa comment x banyak pd entry??

Salam semua hehe hari ini aku nak share sikit pasal comment mengomen ni hehee kadang-kadang korang pelik x kenapa entry korang menarik viewer banyak? tapi....... comment x banyak? omg mesti sakit hati kan kan kan.....


orait lets start begin to the point (aicehh speaking)




haa inilah puncanya?? Captcha?? kenapa? sebab kita kat malaysia ni tenet bukan macam kat ongputih nun laju gila baban,lagi la kalau kena blogger yang lazy gila haha aku pown salah seoargnya kadang-kadang hahaa jujur je...


penyelasaiannya??




Photobucket

Anonymous Users? knp perlu ke? hehee come on la blogger pepatah pernah menyebut
kalau takut dilambung ombak jangan berumah ditepi laut....
kutukan itu dpt membina?


Photobucket

dah tuka setting? so simple kan..salah 1 tips yang aku rasa ramai ag tak tau pada yang dah tau tu tahniah la yer...dulu pown aku kena sound sebab ada Captcha hahaha...so last word from me sharing is caring

Note: peace no war :)

33 comments:

  1. salah satu faktor org x suka komen..
    yg lain, mesti topik yg berbentuk perbincangan..
    entry original..
    rajin komen blog org, org akan komen blog kita.. :)

    ReplyDelete
  2. den bersetuju!!yang ni mmg KADANG2 membuatkan den malas nk komen. haih

    ReplyDelete
  3. haha..selamat aku bukan tergolong~ :D

    ReplyDelete
  4. now is trend of lazy hahaha
    semua org mahu kemudahan sahaja...
    captcha mmg ade gunenyer,
    tp pd ak lantak korg la nk wat spam ke ape ahahahaaa..... :D

    ReplyDelete
  5. mmg betul...satu lagi..
    jika boleh..buatlah pop up komen..mudah sgt org nk komen..pastu..bole bc2 n3 lama jugak..hhee

    sekadar pendat en umar yer...

    ReplyDelete
  6. **opss..salah eja lak
    pendat=pendapat yer...

    ReplyDelete
  7. btol 2....ezy pon dh tkar setting...sume org boleh kmen...xmo ssahkan org utk kmen kt n3 kite...

    ReplyDelete
  8. yup...lebih mudahkan org untuk mengomen..hehe

    ReplyDelete
  9. agakla. xsuka orang pakai chapta tuh.
    tapi komen gak sbenarnye.

    ReplyDelete
  10. dah try yg nih mmg bkesan hihi =)

    ReplyDelete
  11. prnah gak niat nak buat ade captcha tu. hehe. tp, kak long kate nnti susah kan orng nak mngomen ! :P

    ReplyDelete
  12. betul2..uchi pun tergolong dr golongan malas nk letak2 captcha tu..leceh lah

    ReplyDelete
  13. owh ya...slh 1,2,3 sbb sbb x bnyk komen la tuh..hehe

    ReplyDelete
  14. bukan tak kasik dan tak sukak anon komen....cuma akak tak suka hidup di alam misteri....org kata cam lempar batu sembunyi tangan...

    yang password tu dah lama takder....memula memang ade...kini tidak lagi....tetap jugak tak banyak komen....hahahahaha

    ReplyDelete
  15. aku setuju!
    tp kdg2 aku gagahkan diri jugak taip captcha tu.. huhu..

    ReplyDelete
  16. sgt betol...patut tak yah buat word verification tue..amat melecehkan..huhu..

    ReplyDelete
  17. sangat setuju.. really annoying bila nak komen ada benda nih.. cehh!

    ReplyDelete
  18. nice blog........but i didn't uderstand this language

    ReplyDelete
  19. btol2...
    tenet dh la lmbp gila....
    kata je laju tp slow....

    ReplyDelete
  20. ada yg komen kalau boleh dpt backlink.word verification elok disable,dah ada spam protection dan comment moderation.Kadang x perasan benda tu on..

    ReplyDelete

Designed By