Breaking News

Tuesday, June 7, 2011

Home » , » Cara Add Google +1 Button untuk Blogger

Cara Add Google +1 Button untuk Blogger



Okeh korang tau kan apa itu google +1 tau kan ? aaa bagus. okeh google +1 ni sangat banyak kegunaannya terutama pada carian google search engien result. kat sini umar ada buat tutorial cara-cara nak letak kat bawah post entry. cara-cara dia sangat senang dan mudah.

1: macam biasa pergi ke dashboard edit HTML dan tick kan pada Expand Widget Templates


2: tekan CTRL+F dan cari code <head>

3: copy code bawah ni dan paste kan selepas code <head> tadi
<script type="text/javascript" src="http://apis.google.com/js/plusone.js"></script>

4:dengan CTRL+F cari code ni <data:post.body/>

5: dan copy code bawah ni

<div style='float:right; margin-right:10px;'>
<g:plusone expr:href='data:post.url'></g:plusone>
</div>
dan paste kan selepas code <data:post.body/>

click preview kalau tak ada error boleh save.

kalau tak boleh bagitau k.

12 comments:

  1. TQ..ilmunya..dah buat...jadi dah !
    http://symbian2u.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. wan tak letak pon benda tuh.tapi bape hari lepas automatik dah ada.erk.

    ReplyDelete
  3. @Rozuan Ismail

    Yup mmg betul,tapi ada sesetengah tempalate die x support button share. hehe. :)

    ReplyDelete
  4. Untuk Berpariwisata Online Silahkan klik Di Sini
    Untuk Menyaksikan Pohon Aneh Silahkan Klik Di Sini

    ReplyDelete
  5. aku punye blog, tetibe aku perasan benda tu ada tanpa aku add.. haha : Pesta JERUNG makan MANUSIA!!

    ReplyDelete
  6. @Haffiz MohdNoor
    xbleh mcmne erkk? adeh umar buat ok je. step tu fhm x.

    ReplyDelete
  7. thanks for sharing this :)
    if u dont mind, blh bantu derma klik on this segmen tak?

    http://www.puangojes.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html

    terima kasih ya :)

    ReplyDelete

Designed By