Breaking News

Friday, June 3, 2011

Home » , » Korang pernah jumpa POCONG tak? atau kena TINDIH?

Korang pernah jumpa POCONG tak? atau kena TINDIH?

Nora Elena ni memang Cun kan (^^,

ni cerita benar yang aku alami sendiri la. pada suatu malam tu aku memang rasa suspen gila, panic lagi la. aku nak tido tak boleh. housemate aku kerja malam. tinggal la aku sorang diri je kat rumah. al-maklum la aku menyewa berdua je.
nak dijadikan cite. macam biasa la lepas berblogging, fesbuk, gossip-gossip dan macam-macam lagi la. aku pun pasang la lagu,dengan harapan terlena la dibuai lagu kan. layan pulak lagu shuffle perhh. aku malam-malam memang layan lagu shuffle je.

mata aku ni punya payah la pulak nak pejam. hati dah rasa lain macam. kat luar macam-macam bunyi aku dengar. yang aku tensenye pulak bila tengah malam mesti ada anak orang menangis. dengan anjing melalak tah lagu apa. yang paling best sekali aku dengar kat area ni ada orang jumpa pocong wahhh >.<" memang kaww la.

Korang imaginasi la sendiri macam mana situasi yang aku alami ni. dengan keseraman yang tengah melanda tu tiba-tiba aku rasa angin sepoi-sepoi bahasa macam angin bayu kan, pada hal dengan keadaan tingkap aku tu memang pelik la ada angin masuk kan. bulu roma aku, bulu ketiak aku apa lagi meremang la.
tapi aku tak runsing lagi berlagak cool kan. jam pulak tik tok! tik tok! tik tok! dah cecah kul 4 pagi walawey esok aku kerja wey.
dalam kul 5.30 rasanya aku terlelap sebab dah ngantok giler.

tiba-tiba dalam lena tak sampai 10 minit rasanya. ehh ehhh "berat gila rasa macam afdlin shauki hempap belakang aku ni. aku memang 100% sedar diri tapi aku tak mampu nak bergerak nak bercakap, apa tah lagi nak fight. dalam hati macam-macam surah yang aku ingat aku baca.
aku try nak melawan tapi makin kuat dia tindih aku. dalam 5 ke 10 minit la keadaan tu berlarutan.

mula-mula tu memang ketakutan ya amat la. macam-macam yang aku fikirkan.kalau korang pernah terkena korang tau la apa yang aku rasa.

Aku yakin bukan aku sorang je pernah kena tindih ni mesti ada diantara korang pernah kena kan. aku tak bohong la ni memang benar-benar terjadi. ni bukan 1st la aku kena. sebenarnya dari umur aku belasan tahun lagi. sampai dah tak terkira la. dekat rumah baru ni agak lain dari yang lain.
buat masa ni baru 2 kali aku kena tindih kat sini. aku doa banyak-banyak moga aku tak diganggu lagi, seram wehh. tapi housemate aku jangan cite la lagi teruk dari aku dia pernah kena...

aku share ni sebab nak tanya pendapat korang. mana la tau korang ada jalan penyelesaiankan bagi tak nak kena ganggu dengan benda-benda macam ni. pada yang tak pernah kena tu memang biasa dah aku dengar jawapan korang " ala perasaan kau je tu" ha'a tak kena lagi batang hidung kau boleh la.

aku dah penat dah asyik kena ganggu je. =,=' thank kat korang yang sudi baca.

21 comments:

  1. aku pon penah kena.. siyes.. smpai skrg.. ak buat apa pn mcm tak jadi apa... kalau dulu kerap la skrg ni cm da kurg sikit haih

    ReplyDelete
  2. selalu kene mase duduk ostel....

    biase kene tindih dalam 15 minit..
    mata hanya boleh memandang saje,,
    tak boleh nak gerak badan..
    tak boleh nak kuarkan suare...

    kawan2 yang perasan pulak jadik takut..
    errrr...
    pastu sibuk tanye "kenapa ko aieda tadi"...

    eeeeee....

    ReplyDelete
  3. sebelum tidur baca la ayat qursi cik umar oi..dari bkak lagu shuffle bkak la ayat quran ke..confirm hantu tu sume lari~~~~ lalalala

    ReplyDelete
  4. eddy, saya tak pernah kena apa-apa. Alhamdulillah. jadi saya tak dapat nak bagi nasihat. hihi tapi terima kasih sudi share. XD moga awak tak kena kacau lagi. Amin.

    ReplyDelete
  5. jmpe n kne tindih x penah..
    tp klo dgr dye nges smbil men pintu penah la..smpi pagi woo x tdow..
    mse tu dok umah sewa area UITM puncak perdana..ngee~~

    luse trus pndah umah..hehehhee

    ReplyDelete
  6. pernah kene.. b4 tido mmg dh rasa cm xsdp hati je nk tido..

    ReplyDelete
  7. amaLkan mBaca SALAMUN 'ALAINA SULAIMAN FIR 'ALAMIN Lam ati..

    ReplyDelete
  8. umar, before tidur wuduk dulu. insyaAllah takde pape:)

    ReplyDelete
  9. baca/pasang mp3 ayat2 ruqyah tiap2 mlm ulang2 byk kali.. inshaAllah..

    ReplyDelete
  10. dia memang kalau sekali dah kena,memang akan kena lagi wehhh.ada org la cakap...byk2 la bdoa,tido awal k..

    ReplyDelete
  11. cuba baca doa penghalau jin dalam buku ustaz Sarhan...byk dipasaran

    ReplyDelete
  12. M.D: ayat ruqyah mmg berkesan la. hehe mmg dari dlu kwn suggestkan.

    Mafahss: cite psl shuffle tu saje nk tambah2 haha :D

    ღ Sis Aieda ღ : tu rase nye bkn kne tindih, mcm kne sampuk je, ekeke gurau je.

    amalina: insyaallah akan diamalkan thnx :)

    thnx semua korg mmg terbaik :)

    ReplyDelete
  13. masa form 5 aku 1st time kena tindih, lepas tu berlarutan macam jd kewajipan setahun sekali mesti akan kena sampailah tahun yg ke3.. aku dah tak tahan aku minta ayah aku bawa aku pegi berubat sekarang alhamdulillah dah tak kena..

    ReplyDelete
  14. kena tindih..sy bnyk kali kne..huhu..
    boleh elak insyaallah..
    caranya tidur mengereng..*x reti eja lak..huhu...
    tkpun,kalau nak tdo trlentang,ltak tgn ats bdn.. :)
    *kalo kne jugak,xtau la..hehe

    time kne tndih uh,1st, mse dah sedar kena tndih uh,cuba mengucap...lepastu bce la apa2 surah yg igt..igt allah je la...nnt ble bnde tu fedup,dy bla la.. xD

    ReplyDelete
  15. sblum nie sy tido tutup lampu.
    bole kate tiap2 mlm kna tindih.
    sy sedar tp bdn x bole bergerak.
    pastu sy bce surah..
    tp makin sy lawan, makin saket badan sy.
    N ade satu hari sy nmpak 1 kelibat tepi ktil. T_T

    so skrg nie sy tido pasang lampu n amek wuduk sblum tido ^^ heee.

    ReplyDelete
  16. salam..
    sy slalu gak kena tindih ni, sejak masuk u dulu sampai skang. kadang2 leh nampak makhluk yg tindih tu, siap leh cakap ngn dia lagi. ni ada tips sket, kalo x nak kena tindih, letak yassin bawah bantal. sy dpt tau ni pon dari "benda" tu jugak, ada skali tu dia membebel "nak letak apa pon boleh atas lantai, jangan letak yassin sudah". sejak tu sy letak yassin bawah bantal n x penah kena dah bila tido kat umah... tapi ada gakla kena bila tido kat katil umah lain @ tido kat kusyen.. hehe

    ReplyDelete
  17. @mashimashi
    oihhh ye ke :-o lagi parah siap boleh berkominikasi lg nway thnx tuk tips. seram dgr hehe.

    ReplyDelete
  18. aku prnh kene kat asrama .. mase 2 doq tido kat katil org len sbb mase 2 tuan dier tak de.... tibe wk2 nk lene 2 brt giler mcm seguni brs ...pas2 owh pown bace aayat kursi kat dlm hati ... wk2 ayt terakhir dier dh blah

    ReplyDelete
  19. pernah kene jugak :) tapi alhamdulillah sekali je laa ..

    ReplyDelete
  20. actually kan, bende nie bkn paranormal pon.. kdang2 time kite tido, otak kite bekerja 2 yg kalo bngn tdo trs UP.. tpi something bile otak kite penat n perlukan rehat, 70% dari otak kite yg main function rehat.. tnggal 30% je.. dlm 30% tu la bg bg mimpi bkn2 n bile mimpi ngeri datang, korang terjage, tpi x ley wat apape sbb 70% otak korang masih lagi berehat. if korang nk bace ayat suci, korang akan request kat part 70% tu tok UP n bile da up bru korng bole gerakkan kaki. aq ckp nie pon sbb aq pnh kene. nothong paranormal la... just simething otak kite perlukan rehat gak. that why kite rase berat/lumpuh sementara sbb otak blum bersedia tok UP n msih dlm keadaan resting.. korang try la google.. nie fakta medical dari doktor2.

    ReplyDelete
  21. pnah kena..ms tu baru nak lelap..around 3am..suma room8 dh tido..tetiba bunyi pintu bilik kena ketok cm nk runtuh..alaahh spa lg dtg pagi buta ni..nk bgun tp x dpat bgun..rasanya time tu dah sedar betul2 n try betul2 nk bgkit tp x dpt..n tiba2 ja dpt gerak, trus bunyi ketokan kt pintu tu hilang..
    bdw bnda ni kita xleh nk ikut perasaan sgt..bnda tu mmg wujud, x dinafikan..tp klu ikut kajian sains, tem kita tidur, suma tenaga bpusat ke otak kita. n badan kita automatik paralyze..jd kdg2 akn blaku kes "kena tindih" ni sbb kita dah sdar balek, tp signal dr otak kita x smpi ke bahagian muscle utk mgerakn bahagian tersebut..kata lain, signal tu tersekat la dr dihantar ke bhgian muscle dan mnyebabkan kita cm kena tindih x dpt bgerak..

    ReplyDelete

Designed By