Breaking News

Thursday, July 19, 2012

Home » , , » Love story gua...

Love story gua...

biasa la love story semua org ada love story kan, gua pun ada jugak, gua nak cerita sikit la pasal love story gua, sebab gua tetiba teringat masa dengarlagu jangan pisahkan dari phyne ballerz hahaa, time tu lagu tu femeys hehe..

kalau tak silap gua la masa tu gua muda remaja lagi sekitar penghujung tahun 2004 haa, masa tu gua memang jambu habis la, peminat gua perhh ramai beb hahaha, banyak jugak gua pernah dapat surat cinta la surat nak kenal la surat nak jadi adik angkat laa, waaa plss la, zaman tu gua merasa la guna posmen karat bhahaha... tapi plss ea gua tak pernah reply...

cerita bermula masa tu gua stay kat rumah nenek sedara gua kat shah alam, adalah sorang minah ni sampai hari ni gua ingat lagi la sebab tragedi la kira, gua memang admire gila la dengan dia tapi gua tak pernah bagitau dia, sampai satu hari tu cousin dia kantoi kan gua..

time cuti2 kan gua tolong mak sedara dia buat katering oww, masa tu dia pun ada kat situ memang gua rasa heaven gila la mana taknya gua handle dengan dia bhahaha, benda normal la bagi gua, gua kalau memang suka gila aaaa, gua memang jadi bisu depan awek kelu lidah, puihhhhhh,,,

gua selalu bagi dia sakit hati adalah, ada satu hari tu gua pernah terbahan dia sampai dia nangis owww, tapi gua buat bodo innocent gua je, tapi dalam hati gua rasa
bersalah beb...

ada satu hari tu gua beli majalah utopia, dalam tu ada tulis macam ni tau, "kalau lu suka dia tapi lu tak bagitau dia, satu hari nanti lu akan menyesal sebab lu tak pernah ambik peluang tuk bagitau dia, yg lu suka dia"

gua rasa nak bakar je utopia tu, satu malam gua tak tido sebab utopia , weekend tu dia datang, gua dapat jumpa dia time weekend je hehe...

kitorang plan la reramai nak tengok wayang konon cite the lord of the ring kalau tak silap, tapi biasa la gua ego agak bangang time tu, plan tak jalan sebab gua bengang pasal apa tah dengan dia, kann... last-last kitorg lepak kat subang prade je dia tak ikot sebab bengang dengan gua jgk bhahahaa...

mengenangkan utopia punya pasal, gua ada chance tau nak bagitau dia, sebab masa tu gua kat taman padang bola, gua dengan dia je lepak budak lain main bola, gua diam dekat 1 jam 10 minit jugak laa.. bangang tak gua bhahaha

masa nak balik la gua tertanya jugak, gua tanya la kenapa lu garang sangat kat gua, dia diam, gua pun diam laa, lama sikit tu dia cakap "sebab lu selalu sakitkan hati gua".. gua pun diam... ooww ye ke.. gua pun diam.. gua kelu. lidah gua jem trafik light kat otak gua kuning jeemm hahaha...

lastly macam biasa la, gua tak tau apa sumpahan yg gua terkena kan gua memang tak habis-habis gaduh dengan dia, macam mana nak cakap aaaa gaduh macam membahan laa, dia ego, gua pun ego... dia pun boleh tahan kerek sama gua owww...

ni gua banyak cut cut tau kalau nak cerita 28 episode tak habis, ada satu detik tu laa gua call dia tapi time tu gua pakai public phone je hehe.. gua borak dengan dia lama bhaii, seyes lama, gua rasa macam heaven gilerr sebab tak gaduh langsung haha.. masa tu dah dekat sebulan tak jumpa hehe, rindu konon...

tapi asal jumpa gaduh balik wat derr heckkk, gua tensen laa jugak, gua cut la ea senang, lastly laa member baik gua potong jalan, dia ayat sampai dorang couple, lu boleh bayang laa hati gua acane ea, member gua tau yg gua syokk kat dia,

start tu la gua hidup no friend no gf.. gua benci nak ada kawan baik sebab tu laa, ikot pepatah bahasa english memang la best man win, tapi lu ada akal lu fikir la sendiri, lepas peristiwa tu gua dah tak nak jumpa dia, last gua jumpa dia taun 2005..

nasihat gua kat lu semua yg berjaya baca cite ni sampai habis ialah, kalau lu suka seseorang lu jangan buat macam yg gua dah buat, gua bukan pandai sangat bab ni gua pun selalu bad luck dalam cinta, tapi lu orang boleh nampakkan kat mana bangangnya gua, gua lebihkan ego gua, gua tak jaga hati dia gua tak ambik peluang yg ada,

lastly la gua nak cakap dia tak pernah tau yg gua pernah suka dia gilerr2...

ni based on true story k gua tak reka, just penggunaan bahasa je la, dengan gua cut cut hehe... tapi pape pun bagi gua cinta tetap ada satu yaitu cintailah dia yg maha mencintai :)

5 comments:

  1. kerana ego tu..tu pasal dah melepas

    dah gtau dia sy syg dia,,tpi dia wat deck juga.memula kata xpe,bgi dia masa..last2 sy sendiri feed-up tunggu dia.xpe,kumbang bukan seekor..dia yg merana nnti,hilang org yg syg sgt kt dia.

    ReplyDelete
  2. kehkehkeh kes awk ni mcm trbalek je asha haha...

    ReplyDelete
  3. Dek kerana ego kan dh melepas..
    Tp ssh nk ckp bnda ni kan..
    Tu namo eh xdo jodoh..
    Kok suko mcm mno pn xdi bgtau klo tu dh jodoh mesti ado kan..

    Sabaq naaaa.. Kdg trlalu bertrus trang pn ssh gak..
    Ape yg pasti pompuan mmg suko lelaki ckp trus trang. Klo suke ckp suke, klo kwn je ckp kwn je.. Pompuan ht eh sensitip.
    Hehehehe

    ReplyDelete
  4. agak2 nest love story bile? kekeke

    ReplyDelete

Designed By