Breaking News

Wednesday, December 26, 2012

Home » , , » Tuto: Cara Install WhatsApp application pada laptop korang

Tuto: Cara Install WhatsApp application pada laptop korang




Entry kali ini aku nak buat tutorial cara install whatsApp kat lappy korang hehe. menarik kan. mesti la. terbaikk punya...mungkin ada yg dah tau and ada jugak yg tak tau kan. barang baik kena share la hehe. aku pun baru je tau ni. hehe.

cara dia mudah je. first sekali korang kena download software YouWave for android, aplikasi ni tuk korang Run kan android dekat lappy korang. faham kan. aku malas nak terangkan sangat senanya hahaha. ala kadar dah laa..janji korang paham kan. betul tak john.

ok step 1 pergi ke http://youwave.com/download.html then download YouWave for android tapi mak sure korang download yg version 2.3.4 jangan nak gatal download version 4.01 sebab crack yg aku ada 2.3.4 je. dah sudah download. download plak crack nya. click sini. patch kan je. double click dekat "patch.exe" then click "patch". Note" make sure patch dulu baru open software YouWave ni k.




ok bila dah sudah install step last sekali ialah nak install whatsApp la pulak kan. pergi kat browse tu, then pergi google taip "whatsApp for android". bila dah download whatsApp pergi kat folder download then install je. taraaa siap. lepas tu masuk kan no fon korang nama and sebagainya, nanti whatsApp akan buat verification tuk no korang tu make sure guna no yg sah la yer hehe. kalau tak faham refer kat screenshot yg aku buat ni. yg lain - lain tu explore la sendiri hahaha. gud luck k. aku guna henset 3310 je mampu je ber'Wassaps bhahahaha....

have gud day.  kalau berguna share la kat kengkawan. copy paste pun tak apa. kemudahannya ialah senang nak berchatting sebab selesa menaip dengan keyboard lappy berbanding fon hahaha.








NI la rupa YouWave tu. kalau nak download apa-apa tu pepandai korang la, dari google play tak boleh download sebab google tak detect lappy sebagai fon. hehe. kalau ada apa-apa soalan nak tanya komen je kat kat sini k. kalau aku rajin aku reply la hahaha.

14 comments:

  1. Kenapa program Whatsapp tu xde?? Youwave tu ada...macam mana ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah cuba x mcm dlm tuto tu, dia memang xde kne masuk web then google whatapps for android.

      Delete
  2. Boleh tlg reply kat email sy x?

    jaz_firstlove@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  3. bro...crack tu xleh download..ade trojan la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. trojan tu x kasi effect pape pn. disable antivirus lepas crack then delete la.

      Delete
  4. xde pon program whatapps? help me please...

    ReplyDelete
  5. Aku pakai Android Virtual Device (AVD) .
    Lain pulak cara ...

    ReplyDelete
  6. Thanks sister for sharing this software, it is sucsessfully installed in my lappy :))

    ReplyDelete
  7. adeh , xb0le punnnn

    ReplyDelete
  8. nk tnye,,abis kalau nk download game android cmne plak??kn nk download kt google play x ble...

    ReplyDelete
  9. guna bluestack~

    ReplyDelete
  10. x de yg crakced ke, yg x perlu byr yearly??

    ReplyDelete

Designed By