Breaking News

Tuesday, March 25, 2014

Home » , , » Tempat terjatuh lagi dikenang

Tempat terjatuh lagi dikenang

Kisahnya begini sebenarnya, alamak macam mana gua nak mula ekk, pada suatu petang tu gua duduk dekat taman seksyen 18 sebelah UITM, kat situlah tempat gua lepak petang-petang, kadang-kadang malam, kat sebelah taman tu depan mydin ke tepi ekk, ada pasarmalam selalu lepas gua cuci mata tengok awek gua beli kepok lekor bersama oren jus yg tak berapa nak jus, ciss gua marah betul dengan peniaga pasar malam ni, tak reti nak pentingkan kualiti..

gua pun lepak la kat kerusi taman, sambil usya awek-awek dan kapel kapel kat situ, musibat betul!! gua cukup hangin dengan kapel kapel ni, lepak pegang2 raba2 gua perati je, bikin line panas, jiwa gua pun jadi tak tenteram..



kalau petang-petang gua lagi suka lepak sebab gua nampak budak-budak main baling selipar, selipar mana dia sebat pun gua tak tau, teringat pula masa kecik2 dulu gua paling cempien main baling selipar, cari pasal ngan gua selipar gua attack tepat kat dahi kehkeh...
sambil termenung duduk, gua layan jus oren tadi, gua pun try la berlagak nak cipta puisi, gua tengok line clear gua menyair sensorang, gua punya performance kalau lu tengok aron ajis, lu mesti nangis sebab gua lagi power...

sedap-sedap gua layan lagu sambil tulis puisi, telefon gua berdering, kringggggg.... panjang bunyi dia henpon gua paling canggih time tu kalau nak dibanding budak rumah gua pakai henpon sembilu bajet betul, gua pakai henpon sabun, skandal gua kol, gua letak nama skandal gua pelangi, kejadah apa pelangi pun gua tak tau, kat situ la gua memadu asmara dengan skandal gua, gua break pun kat situ, sekarang gua nak tengok tempat tu pun gua rasa musibat puiiii...sebab masa gua break dulu gua teremosi lebih sampai gua ternangis kat situ, kantoi pula dengan 3 ekor awek UITM dok usya. musibat bai...

2 comments:

Designed By