Breaking News
Showing posts with label Auta. Show all posts
Showing posts with label Auta. Show all posts

Saturday, August 16, 2014

Sanrio hello kitty indoor theme park terbaik

Sanrio hello kitty indoor theme park terbaik


Sanrio hello kitty ialah antara indoor theme park yang pertama bertaraf antarabangsa di malaysia, terletak di Puteri Harbour, Nusajaya johor bahru, hanya bersebelahan Legoland.

Hello kitty antara siri animasi antarabangsa yang cukup popular,terutamanya bagi kanak-kanak, anda berpeluang menyaksikan persembahan secara langsung drama muzikal hello kitty.

anda juga akan merasai pengalaman berada di istana hello kitty, dan menjelajahi misteri hello kitty ni, kami cukup teruja dan kami rasa seperti berada di universal studio.

selain dari hello kitty di bahagian atas anda akan di hiburkan pula bersama Bob the Builder, Thomas the Train dan Pingu, persembahan drama muzikal dan pelbagai permainan indoor park yang menarik menanti anda di sini.

jangan lepaskan peluangan untuk bersama siri kartun kegemaran anda secara langsung.

Harga Tiket Masuk ke Hello Kitty dan The Big Club(Bob The Builder, Thomas the Train,Pingu dll)

Harga Ticket

Attraction Ticket Type Regular Price With MyKad Diskaun
Sanrio Hello Kitty Town Adults / Children RM 65.00 RM 50.00
-TIADA-

The Little Big Club Adults / Children RM 65.00 RM 50.00
-TIADA-

2 Park Pass Adults / Children RM 110.00 RM 85.00
OFF RM15

* MyKad dan Mykid diperlukan untuk harga tiket warganegara Malaysia
* Kanak-kanak di bawah 3 tahun percuma!





Read more ...

Tuesday, July 22, 2014

Polis dedah Punca Kiki Siti fairrah ashikin kamaruddin mengamuk



Polis mendedahkan punca Kiki atau Siti fairrah ashikin kamaruddin (30) yang di dakwa bertindak ganas dan membuli seorang lelaki tua berbangsa cina yang di kenali sebagai Uncle Sim.

Menurut Sumber Polis berkata, berdasarkan siasatan, kiki dipercayai bertindak sedemikian kerana bengang selepas lelaki itu tidak mahu keluar dari kereta, selepas kenderaan mereka terbabit dalam kemalangan kecil.

keterangan dari lelaki berkenaan juga mengesahkan dia tidak mengeluarkan kata-kata kesat kepada kiki pada kejadian tersebut.

menuurutnya lagi surat terbuka yang mendakwa bahawa kiki bertindak ganas kerana di maki oleh lelaki berbangsa cina itu adalah rekaan oleh pihak yang tidak bertanggungjawap, dakwanya lagi surat berkenaan adalah mengarut dan sengaja di tulis.

kiki di jangka akan di dakwa mengikut seksyen 427 kanun keseksaan kerana merosakan harta benda di mahkamah majistret di sini, esok.

Ps: kami tak baca surat berantai :)



sumber
Read more ...

Wednesday, July 16, 2014

Gambar tangkap maut berani mati

Kami kongsikan beberapa gambar yang tangkap maut, hebat mereka ni berani mati hehe..

status kehidupan mereka tidak di ketahui... jangan cuba-cuba mencuba, ehh...







 

Gambar tangkap maut berani mati.
Read more ...

Tuesday, July 15, 2014

Wanita Ayu mengamuk kereta di langgar

sila abaikan image di atas.

Seorang wanita mengamuk akibat keretanya di langgar, Kami agak teruja kerana biasanya samseng lebuhraya adalah lelaki tapi kali ini seorang wanita melayu ayu. LOL

Kak long CDM25




Kami sentiasa berfikiran positif mungkin wanita ini baru diceraikan LOL.
Read more ...

Friday, March 7, 2014

KontroBasi Hanez Suraya Usah keruhkan Keadaan


Kejutan demi kejutan, sampai hilang seketika bahang PRK di kajang dek kerana Kisah cinta Hanez suraya dan suami orang er!
siapa hanez suaraya ni, pelakon hebat ke, gua jarang tengok dia berlakon, eceli Gua memang tak tengok sangat drama melayu kehkeh, sebab kat realiti pun dah bersepah sangat drama melayu. aiyoo...

Tindakan hanez suraya membuat sidang media dan meminta isteri si Romie meminta maaf secara terbuka Nampaknya bukanlah tindakan bijak untuk membersihkan namanya, kahkah. sebaliknya mendapat pelbagai kritikan dan tohmahan hebat dari pelbagai pihak, terutama tentera alamaya, beberapa selebriti juga turut menjebakkan diri  dalam usaha menegur hanez suraya antaranya juara imam muda hassan dan sef wan. awwwwww... aku cili cili mulut ko nokk, jgn ko buattt (dgn penuh gaya manja sefwan) kahkah

hanez suraya sekerasnya menafikan dakwaan yg di nyatakan oleh isteri si Romie.. hanez di dakwa menjadi punca keretakan rumahtangga mereka err! gua sebenarnya kompius jugak aritu ingatkan dR rozmey Just mate 5 kahkah.. kalaulah beliau, gua hanya boleh cakap "kemain selera awwww" kahkah.






Masih nak menafikan ke cik hanez suraya, gua rasa hanez yg patut minta maaf secara terbuka bukan isteri si Romie tu, kesian liyana manan, apa-apa pun gua harap hanez buat keputusan bijaklah, jangan busukkan nama sendiri...

dan soalan terakhir gua? apa salah ultraman? kenapa mesti ultraman? arghhhhh aku tak boleh terima? kenapa bukan sailormoon? ataupun program melodi? ataupun majalah manga? kenapa kenapa kenapa???


apa ultraman dah buat :"(

*sumber gambar gua rembat dari blog org? 
Read more ...

Thursday, February 20, 2014

Facebook Beli WhatApp 50Bilion



LOS ANGELES 20 Feb. - Laman sosial popular, Facebook semalam mengumumkan pembelian sistem mesej popular, WhatsApp dengan nilai AS$19 bilion (RM62.7 bilion).
Facebook membayar AS$12 bilion (RM39.6 bilion) dalam bentuk saham dan wang tunai AS$4 bilion (RM13.2 bilion).
Perjanjian itu turut melibatkan wang tambahan AS$3 bilion (RM9.9 bilion) dalam bentuk saham Facebook untuk pengasas dan kakitangan WhatsApp.
Pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif WhatsApp, Jan Koum akan menyertai Lembaga Pengarah Facebook. - Bernama



Menurut sumber FB memberi alasan membeli WhatApp kerana FB mesengger tidak mendapat sambutan seperti mana whatApp, pengguna whatApp diseluruh dunia dianggarkan lebih 450 juta...

apalah agenda si mark zukerberg ni ye.. apa-apa pun Group WhatApp memang havoc hehe...
Read more ...

Sunday, February 16, 2014

Dunia belog yang sama



Sejak aku tinggalkan Dunia belog pada 8 juta tahun yg lalu keadaan dan tipikalasinya masih sama dan tidak ada perubahan yg ketara, cuma ada perbezaan dimana kalau dulu majoriti para beloges berbelog sekadar minat dan hobi duit tu sebagai sampingan je la, tetapi hari ini ada yg menjadikan dunia belog sebagai mata pencarian harian atau pun sumber pendapatan tetap itu satu kemajuan yg harus nora berikan empat bintanggg...

apa yg aku cakapkan sama ialah dari dulu sampai sekarang majori blog budak pompuan terutamanya, berat bertan-tan, nak loading punya la lama, apa yg korang letak pun aku tatau, tanpa sempat mengskoding intinya aku terpaksa tekan pangkah.. -__-"

keduanya masalah lagu, deyyy dekat lappy aku ni ada berjuta-juta lagu, orang masuk belog hang bukan nak dengar lagu kalau nak dengar lagu baik gua bukak radio -___-

ketiganya comment box yg ada captcha  verification aiyooo kemon laa, betul bagus niat nak menghalang spammer, tapi agak laa.. dalam masa yg sama menghalang para komentar yg lain juga..

baiklah ini semua ikhlas dari hati...
haihh banyaknya aku nak komplen lagi ni hahahha,,, ok la blog anda suka ati anda :D

Read more ...

Tuesday, December 17, 2013

cinta dalam disleksia...

cinta dalam disleksia...

kenapa aku ungkapkan ayat ni, kerana seawal umur 7 tahun ku, aku mengalami disleksia, apakah disleksia, secara umumnya mungkin ramai yg tak mengetahui apakah itu disleksia, biar aku ungkapkan secara bahasa kasar manusia sejagat yg berakal tapi belum di asah, mereka menggelar kami "org yg bodoh" kerana kami sukar memahami sesuatu, lambat dalam pelajaran yg di ciptakan, senang cakap "lembab macam lembu" kami di klasifikasikan sebagai golongan "LOW CLASS" jadi kami disisihkan dari masyarakat kanak kanak sejagat, golongan seperti kami akan terlihat ciri-cirinya seperti memberontak, pembuli, diam bersama amarah, itu cara kami, melemparkan lembing tak berasah, akhirnya sampai di persimpangan kejahatan...

jadi, jika kamu melihat kanak kanak seperti ini adakah kamu memanggilnya bodoh hanya kerana kebodohan kamu yg tak mengetahui punca..

haruskah aku tandakan soal siapa yg bersalah? adakah kamu menyangka golongan seperti kami di ciptakan untuk kejahatan semata? adakah kamu menyangka golongan seperti kami di ciptakan untuk menjadi manusia yg tidak berguna?

timbang caci neraca mu, tak berpaksi di bumi.....

secebis tulisan ini biar tak berisi tak berseni, biar buta jahil, biar, asal sampai ke mata tusuk masuk ke kepala, cukup, biar kau mencaci, biar, kerna aku sudah lelah dan lelah terbiasa, biar kaki ku melangkah, biar terus kehadapan, biar terus langkah kanan walau tak berpijak di bumi...
Read more ...

Tuesday, October 1, 2013

Apa salah aku?

apa salah aku? apa salah aku? kau tanya apa salah kau?
apa kau dah tak kenal diri kau? apa salah aku?
diri kau sendiri kau boleh tanya? apa kau dah tak kenal siapa diri kau?

apa salah aku? apa aku dah buat?
apa yg kau dah buat? segala perbuatan dan pilihan kau?
kau boleh tanya?
pada siapa kau patut tanya sebenarnya?
apa aku dah buat? kau rasa siapa yg layak jawap soalan kau ni?
apa aku dah buat? kenapa jadi macam ni? apa salah aku?

jadi demi nak melupakan masalah kau ni,
kau nak memberontak kau nak cuba tunjuk pada satu dunia?
kau silap? kau ingat ada org yg akan hulurkan tangan,
kau ingat ada org yg akan suluhkan jalan?
kau berharap pada siapa? siapa yg kau rasa mampu?

Read more ...

Sunday, June 30, 2013

Ya itu filem ahli sihir.



aku mungkin percaya pada keajaiban mungkin kerana terlalu banyak menonton harry potter barangkali, filem juga yg dipersalahkan. dunia barat dari dulu hingga kini gemar menayangkan cerita-cerita karut ahli sihir dan filem-filem fantasia lainnya. tapi keajaiban yg berlaku bukan pada filemnya tapi penontonnya barangkali, hingga terlalu taksub mempercayainya, ada juga mungkin. kasihan...

yg aneh dimalaya mereka gemar menayangkan filem-filem hantu bomoh dan sebagainya seperti
Read more ...

Monday, March 25, 2013

Coretan Seorang Banduan. +

Aku cuba tangisi setiap detik pada hari ini, aku kesali setiap jalan yg aku pilih, putih hitam, namun aku pilih kegelapan, dinding dinding, besi besi ini aku tatapi saban hari, sudah hampir luput tangisanku, aku lemparkan padanya, setiap detik waktu berlalu aku hitung, yg pada waktu dahulunya aku sering lupa akan dengan masa, mengapa hari ini aku hitung aku ingati setiap detiknya, aku nanti setiap detik seterusnya.
selang beberapa minit lagi, aku bakal dihidangkan dengan jamuan sangkar besi, tidak ada pilihan kecuali isi perut ini, atau ku biar saja tak berisi, biar sama seperti hidup ini, setiap langkah baruku, aku hitung, aku pejam mata, bila celik saja mata ini, puluhan anak-anak mata memandang tegang ke arahku, berbahaya sungguh aku pada kalian, aku tersenyum sinis, ahh siapapun kau lebelnya disini kau sama bajingan seperti aku, biar aku nyalakan lagi api ini dari aku biar ia terbakar dengan sendirinya, biar aku sedia.....

Segala persoalan aku biarkan tanpa soal...


Read more ...

Sunday, March 17, 2013

Awal | Lambat.



"kau nak bagi anak bini kau makan apa nanti". mungkin ini bisik hati atau boleh jadi lemparan kata-kata dari mereka yg merasa garam terlebih dahulu, kahwin awal, seawal mana, belasan tahun atau awal duapuluhan. rumah tak ada kereta tak ada, takut nanti anak bini merempat, takut pada masalah, takut pada dugaan. cinta sungguh mereka pada dunia.
kenapa salah satu dari rukun itu harus dilambatkan, manja sungguh mereka pada dunia. soal hantarannya mahal, jika ada usaha ada keikhlasan percayalah allah akan tunjuk jalannya, tidak mungkin allah akan membiarkan hambanya duduk bersenang lenang tanpa ujiannya. apa yg dia mahukan, sudah tentu kesabaran dan keimanan yg kuat. permudahkan yg sukar itu, jangan dijadikan sangkar tak berantai di hujung tanduk.
Read more ...

Tuesday, January 22, 2013

Nak tunggu 4 tahun lagi ke.




Bukanlah aku hendak membinasakan kerusi yang ada, tetapi dari apa yang mata kasar aku lihat tentang kehidupan ini, aku nampak dengan jelas betapa mereka membinasakan kerusi-kerusi panggung yang ada, dulu aku juga di bilang agar bersyukur kerana telah di beri kerusi yang selamat dengan seat beltnya sekali, mereka membuka panggung, mereka mengolah adengan negara-negara yang sedang di landa perang, lalu mereka berkata "lihatlah bertapa amannya kamu hidup disini, aku telah berikan kamu kerusi dan seat belt".

mereka butakan mata kita dengan panggung yang mereka reka sendiri, kita tak sedar mereka letakkan pisau di tengkuk kita, mereka hanya suruh kita mendongak tanpa melihat kebawah, jadi bagaimana kita nak sedar.

bila kita tanya kenapa jiran kita kerusi tak payah pakai seat belt mampu hidup dan maju, mereka kata jiran kita dah nak muflis, kita tanya kenapa jiran kita rumah kecik tapi mampu hidup tak pakai seat belt, mereka kata mereka tak lama lagi tutup pintu dengan perang periuk nasi tak cukup.
Read more ...

Thursday, November 29, 2012

Tolong la jangan ganggu hidup aku, aku cakap tak nak, tak nak la!


Puiiii laa kau ingat kau cantik kau harum aku heran dengan kau, walau sehebat mana mereka berkata tentang kehebatan kau, walau seramai mana yg kata mereka tergila akan engkau, aku tidak peduli la, sikit pun aku tidak akan jatuh hanyut dengan semua godaan itu.

huh kau jangan ingat dengan haruman yg menggoda itu mampu membuat aku cair kau jangan ingat walau dengan hantaran perbelanjaan yg kau tawarkan begitu murah aku akan terpedaya, tidak sama sekali aku tidak akan pernah terpedaya dengan godaanmu..

jenis seperti kau bukan taste org yg bercitarasa tinggi seperti aku, sudahlah jangan kau coba mengganggu aku lagi aku tidak sudi dengan kau, dan sesekali kau ingat aku akan jatuh dengan godaanmu tidak sama sekali.

kau sama saja seperti yg lainnya bersepah di tepi jalan dan aku tidak pernah walau sekali memandang mu tidak walau sekali pun kau ingat itu. aku muakk melihat rupa kau yg buruk lagi mengerikan jauh lah kau dari hidup ku jangan ganggu aku lagi... sudah cukup cukup lah aku menyampah!!!!



Read more ...

Akibat mengungkit. [LAWAK]




Amir tampak kebingungan, sambil memecut laju BM7 series nya dia pun tiba diperkarangan rumahnya. Rumahtangganya sedang bergolak. Isterinya mahu meninggalkanya melupakan mahligai indah yg mereka bina sekian lamanya.

Amir : Safirah...ko nak ke mana ni? Jangan ko nak derhaka dengan suami, tempik si Amir

Safirah : Saya nak meninggalkan abang! Tak tahan saya dengan perangai abang yang terlalu Materialistik!!

Amir : Abih Beg-Beg tu...Yang ko pakai tu...Crocodile, Samsonite tu semua aku beli hasil titik peluh aku tau...!!

Safirah : Tapi...

Amir : Tak dak tapi-tapi... Kau nak tinggalkan aku... jangan bawak beg-beg kepunyaan aku ini.. Pegilah ko selai sepinggang!!

Safirah : Abang ni Kejam....Tak mengenang budi..sell.. ...

Amir mencelah...

Amir : Oh tak mengenang budi...!!! Hoi Safirah, cuba ko ingat balik masa ko eksiden dulu....ni hah darah yg mengalir kat dalam tubuh aku ni hah yang jadik.. .... penyelamat dikala nyawa kau tenat...Skarang kau nak
tuduh aku tak mengenang budi!!


Read more ...

Wednesday, November 28, 2012

Nak bogel depan pavilion, nak potong ANU, nak sedekah DARA kalau malaysia menang.

Hanya mampu geleng kepala tergelak macam kambing, rasa nak lempang dorang ni pun ada, yg jadi masalahnya mereka ni bangsa melayu sama macam aku jugak kalau dorang ni bangla ke nepal ke lantak p laaa, tapi tak tau kenapa dorang ni akal cetek sangat.

ni apa ke mentalan budak ni kau dah cakap dan kau harus kotakan nak potong anu kan, haa ambik pandang rendah kat bangsa sendiri lagi. potong jangan tak potong.

tengok laa sian mak bapak dorang ni, yg sekor ni nak bogel depan pavi dah tak ada maruah ke, haa kan dah dapat publisiti murahan.



yang ni lagi gila tah tahap tapir agak eh pemikiran. kalau malukan diri sendiri je tak tak apa ni dah tentu kaun hawa lain terasa tempiasnya. sedekah dara konon. puiiii

janji harus lah di tepati. :) cakap malam dengar dengar cakap siang pandang pandang, tweet jangan sebarangan haa, publisti murahan dapatnya... kehkehkeh semoga kalian insaf dan deactivate account tweet ea bhahahhaa.

lembu pun berakal la weh.
Read more ...

Kisah Janda yang kehausan. [18SX]



Hasnah adalah seorang janda kaya raya yang suaminya baru saja meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya.
Usianya masih muda, masih di bawah 30 tahun dan dari segi fizikalnya, Hasnah masih cantik, potongan body pun ok macam anak dara, kira bergetah giler ah.


Sejak kematian suaminya, Hasnah selalu diganggu oleh pemuda-pemuda di sekitar rumahnya yang sudah lama memendam rasa kepadanya. Namun begitu, Hasnah tidak pernah melayani pemuda2 tersebut, kerana hatinya masih rindu kepada suaminya, walaupun sebenarnya di dalam hatinya terasa sangat2 kesepian dari segi zahir dan batin terutamanya.


Read more ...

prank paling klakar abad ini, agent insuran dan pengamal ilmu hitam


ni prank yg paling kelakar la yg aku pernah dengar even panggilan hangit pun tak mampu buat aku gelak kaw2, aku tengok maharalawak pun tak gelak macam aku dengar prank ni haha,

sekadar tuk hiburan je, yg komen komen rakyat youtube tu abai kan je.
Read more ...

Tuesday, November 27, 2012

oh bini siapa ku.


aku tertanya-tanya macam mana la hidup aku nanti bila dah ada bini, hidup sebagai seorang laki kepada bini aku, perhh dari hari aku lafazkan aku terima nikahnya sampai la ke akhir hayat dia tanggungjawap aku, berat giler kan, terdaya tak aku nak membimbing bini aku nanti, dan soalan yang bermain siapa pula yang bakal jadi bini aku nanti?

baik ke dia jahat ke dia nakal ke dia, comel ke dia cantik ke dia. reti tak dia masak reti tak dia buat kerja rumah, reti tak dia masak sambal petai feveret aku? haa yang paling mustahak boleh ke dia tahan dengan kerenah aku? boleh ke dia tahan dengan perangai aku, mampu ke dia hadap susah senang dengan aku.

persoalan pasal bini aku ni memang buat aku nerves jangan bini bini ku perkasa dah la hahahah. seronok betul hidup ni kalau macam dalam drama tu kan. bukan main. haha.

jika anda yg membaca ni adalah bakal bini bini aku ingat pesan ni, kenali hati fahami jiwa lihatlah awan pandang ke arah langit pejam kan mata.
Read more ...

Wednesday, October 3, 2012

10 janji PAKATAN RAKYAT


haa, apa lagi Ubah la kehkehkeh... hapuskan tol tu, kenapa tak kasi parking free sekali :D
Read more ...
Designed By