Breaking News
Showing posts with label Review. Show all posts
Showing posts with label Review. Show all posts

Wednesday, September 17, 2014

Pra Tonton Filem Nasi Tangas |Nasi Nasi kangkang| arahan Hashim Rejab


Nasi tangas ataupun nasi kangkang merupakan suatu perbuatan sihir dari si isteri terhadap si suami, ia bertujuan untuk mengawal dan menundukkan si suami dan patuh pada apa-apa sahaja perintah si isteri. Cerita sihir atau ilmu hitam ini memang agak sinonim di kalangan masyarakat melayu.

Setinggi-tinggi terima kasih kami ucapkan kepada pihak Metrowealth kerana sudi menjemput kami ke tayangan pra tonton Filem bergenre Seram arahan Hashim Rejab Nasi tangas ( Nasi kangkang ) yang menggandingkan para pelakon lama dan baru seperti Azwan Kombos, along eyzendy, Adiba yusnus, Shima Anuar, Den wahab, Delimawati dan HermanTino.

Nasi Tangas merupakan filem seram pertama arahan Hashim rejab, kalau sebelum ini beliau terkenal dengan filem-filem bergenre Romantik komedi.
Jika anda terhibur bersama gelak tawa filem-filem hashim rejab sebelum ini kami pasti kali ini anda akan rasa ketakutan dan keseraman #NasiTangas (Nasi kangkang).

SINOPSIS
Hairi ( Azwan Kombos ) dan Fatin ( Shima Anuar ) merupakan sahabat baik dari universiti lagi . Keakraban mereka membawa mereka sehingga ke alam pekerjaan dimana mereka bersama – sama membuka sebuah restoran dan mengusahakan restoran tersebut hingga berjaya . Pada masa yang sama , Hairi mempunyai seorang teman wanita , Mira ( Adiba yunus ) . 

Persahabatan Hairi dan Fatin seringkali menimbulkan rasa negatif di hati Mira kerana Fatin lebih memahami dan mengenali Hairi melebihi dirinya . Akhirnya , Hairi mengambil keputusan untuk berkahwin dengan Mira dan hal ini dikemukakan kepada Fatin . Walaupun , ianya adalah keputusan yang tidak di duga namun Fatin dengan rela hati menerima keputusan Hairi tersebut .

Keseluruhannya kami rasa filem kali ini agak menjadi dan dalam seram kami juga terhibur dengan beberapa babak yang agak lucu, tahniah kepada para pelakon kerana berjaya menjayakan watak dengan begitu cemerlang, kami cuma nasihatkan kepada ibu bapa elakkan dari membawa anak kecil ye. :)


Read more ...

Tuesday, July 15, 2014

Terbaru dari Nintendo Super Smash Bros. Wii U/3DS Fighter


Super Smash Bros ni antara permainan Video yang di tunggu-tunggu kerana memuatkan pelbagai karakter dari siri anime dan game popular antaranya Pokemon, sonic, pacman, super mario dan banyak lagi, menarik kan?

ok jom kita tengok antara karakter yang terdapat dalam permainan ni..


  1. Pac-Man
  2. Palutena
  3. Ike
  4. Mii Fighters
  5. Greninja
  6. Charizard
  7. Yoshi
  8. Sheik
  9. Zero Suit Samus
  10. Diddy Kong
  11. Little Mac
  12. Lucario
  13. King Dedede
  14. Zelda
  15. Rosalina & Luma
  16. Marth
  17. Sonic
  18. Toon Link
  19. Peach
  20. Luigi
  21. Pikmin & Olimar
  22. Mario
  23. Donkey Kong
  24. Villager
  25. Mega Man
  26. Link
  27. Wii Fit Trainer
  28. Samus
  29. Kirby
  30. Fox
  31. Pikachu
  32. Bowser
  33. Pit
  34. Captain Falcon
  35. Lucina
  36. Robin.

















Read more ...

Friday, July 11, 2014

Iftar ramadhan 2014 Ewana Fm bersama Pak John Steamboat BBQ dan Blogger


Iftar ramadhan 2014 Ewana Fm bersama Pak John Steamboat BBQ dan blogger

Syabas diucapkan kepada semua yang terlibat Dalam menjayakan majlis iftar ramadhan 2014 anjuran Ewana Fm bersama Pak John Steamboat BBQ dan juga blogger, berlangsung di E-Curve Mutiara Damansara, bermula seawal jam 4.30PM.

Pelbagai aktivity Menarik diadakan juga persembahan dari artis-artis terkenal dan juga penyampai Ewana Fm sendiri, selain dari Blogger Media dan jemputan lain, majlis juga meraikan jemputan Istimewa Anak-anak yatim dari Rumah kanak-kanak Budriah cheras.

Di anggarkan seramai 300 jemputan membanjiri Pak John steamboat BBQ, Ana raffali dan Iqwal hafiz antara artis yang membuat persembahan.

kepada anda yang ingin merakamkan detik-detik menarik dan indah, berbuka bersama keluarga dan yang tersayang boleh berkunjung ke Pak john steamboat BBQ untuk merasai sendiri kelazatan Pak john Steamboat BBQ pasti menjanjikan 1001 kepuasan, bertempat di Lower ground E-Curve Mutiara Damansara Kuala Lumpur.





Read more ...

Monday, July 7, 2014

Menu Ramadhan istimewa Di Royale AnCasa pekan pahang




Menu Ramadhan istimewa Di royale AnCasa pekan pahang

Setiap kali tibanya bulan Ramadhan kita di sajikan dengan kepelbagaian juadah berbuka yang sangat istimewa, juga tidak ketinggalan Hotel AnCasa Royale pekan, menariknya ramadhan kali ini pihak Hotel AnCasa Royale pekan menyediakan pelbagai menu hidangan menarik berkonsepkan Buffet ramadhan dan bertemakan pelbagai menu masakan istimewa dari chef yang sangat berpengalaman.

bagi anda yang dalam perjalanan pulang ke pantai timur apakata singgah sebentar di pekan bandar diraja pahang, untuk menikmati menu istimewa , kami boleh janjikan kepuasan pasti milik anda.

apa yang menariknya? jom kita jelajahi menu-menu yang terdapat di Hotel AnCasa Royale pekan pahang.












untuk keterangan lanjut anda boleh hubungi pihak hotel di talian bebas tol 1-300-880-032 atau layari laman web www.ancasahotels.com.

Read more ...

Saturday, July 5, 2014

Hotel AnCasa Royale Pekan Destinasi persinggahan Terbaik.


Hotel AnCasa Royale Pekan Destinasi persinggahan Terbaik

Hotel AnCasa Royale Pekan Antara satu-satunya Hotel di bandar diraja Pekan dan bersebelahan pula dengan sungai pahang yang menjanjikan satu pengalaman yang mendamaikan disinilah anda akan merasai kelainan Hotel AnCasa Royal Pekan pahang.

Rangkaian kelima hotel butik milik syarikat gergasi UDA Holdings Bhd. (UDA) ini menjanjikan sesuatu kelainan dan pastinya memberikan kepuasan kepada anda semaksimanya.

Ini kerana hotel berkenaan menggabungkan kemudahan dan perkhidmatan terkini dengan reka bentuk warisan Melayu menerusi seni bina yang unik.

Sebaik sahaja anda memasuki hotel tujuh tingkat yang mempunyai 133 bilik itu, dekorasinya sahaja sudah cukup membuatkan anda kagum.

Hamparan permaidani khas yang direka bermotifkan bunga pekan pasti membuatkan sesiapa sahaja terpesona.

Begitu juga dengan perincian hasil tenunan dan songket yang dihias indah di beberapa penjuru hotel. Semuanya akan menggamit pengunjung kepada satu nostalgia silam.

Buat tetamu dari luar negara baik Eropah atau Asia Timur yang banyak berurusan di Pekan selaku hab automotif negara, mereka pastinya teruja dengan seni hasil tangan masyarakat Melayu.

Hotel bertaraf empat bintang yang dibina dengan kos keseluruhan sebanyak RM100 juta itu pastinya akan menjadi mercu tanda terbaharu di Bandar Diraja Pekan.

“AnCasa Royale yang berkonsepkan moden tropika cenderung untuk menarik lebih ramai pengunjung dalam kalangan ahli perniagaan terutama dari luar negara kerana Pekan merupakan hab automotif yang terkemuka di rantau ini.

“Sasaran utama kami adalah ahli-ahli perniagaan selain daripada para pelancong yang datang dari Singapura, Johor atau Terengganu.

Menariknya mengenai hotel yang berada di pesisir Sungai Pahang di atas tapak berkeluasan 2.5 hektar di Kampung Peramu itu adalah hiasan yang dipamerkan tampak moden namun masih mengekalkan ciri-ciri setempat seperti motif bunga pekan, songket dan tenun Pahang di setiap sudut.

“Hotel tujuh tingkat ini dilengkapi 133 bilik dan turut menawarkan fasiliti yang sesuai untuk pengunjung yang berkeluarga seperti kolam renang, gimnasium dan spa.

“Malah, dewan utamanya mampu menampung 500 orang dan sesuai untuk dijadikan lokasi pelbagai majlis. Turut disediakan lima buah bilik seminar yang berkapasiti 100 orang setiap satu dengan konsep yang cukup unik dan moden.

“Gabungan konsep moden kontemporari dan reka bentuk tradisional dilengkapi dengan ciri-ciri mewah yang pastinya pengunjung berasa lebih selesa,

Hotel ini juga mempunyai restoran masakan Jepun dan sebuah lagi dikenali Saffron Basserie yang pastinya memenuhi selera antarabangsa.

Hotel ini pasti menjadi pilihan kerana lokasi yang cukup strategik iaitu kira-kira 25 minit dari Kuantan dan terletak berhampiran Muzium Sultan Abu Bakar, Pusat Tenun Diraja, Galeri Air dan istana-istana lama.

Sempena pembukaannya baru-baru ini, setiap kategori bilik akan diberi potongan harga yang mengujakan iaitu bermula RM290++.

Terdapat sebanyak 22 unit bilik Deluxe Premier Single, 103 unit Deluxe Premier Twin, dua unit Junior Suite, empat unit Executive Suite dan masing-masing satu unit Presidential Suite dan Royale Suite.

Sebarang pertanyaan boleh menghubungi talian bebas tol 1-300-880-032 atau layari laman web www.ancasahotels.com.
Read more ...

Tuesday, June 10, 2014

P.O.R.T (People Of Remarkable Talent) KOLONI KARYAWAN AMANJAYA

ni khas tuk blog umar kihkih.
hey bloggers.

Rumah kecil yang terdampar di tengah bandaraya Ipoh perak ini di beri nama P.O.R.T (people of remarkable talent) ataupun boleh juga di panggil rumah seni PORT terletak di bandaraya Ipoh perak, tujuan #PORT ialah untuk mengetengahkan kebudayaan dan kesesenian, modern, lama dan tujuannya ialah menjadikan PORT sebagai salah satu platform untuk bakat seni baru dan lama terutama anak negeri perak, tak kiralah seni apa, termasuklah puisi jalanan dan bermacam-macam lagi, PORT sekali sebut bunyi macam pelabuhan kapal kan hehe. tempat ni sangat ohsem, kalau korang pernah dengar JOHO? haa joho diilhamkan dari PORT, so kalau korang tau JOHO maknanya korang akan faham macam mana PORT berfungsi hehe, so kalau korang yang ke perak tu tak ada port nak lepak boleh la kunjungi port haa banyak betul kuar ayat port kan haha port baik la katakan, hai puji lebih ni harap payment pun lebih la hehehe...

info menarik: rumah kampung boy ni akan dibina tidak lama lagi, memang berkonsepkan sebijik seperti dalam siri animasi kampung boy, menarik? berkunjunglah ke PORT untuk maklumat lebih lanjut..

sekitar sidang media bersama rakan-rakan media.
inilah wajah-wajah yang mengendalikan PORT, muka je ganas hati jambu kihkih...
Read more ...
Designed By