Breaking News

Tuesday, October 23, 2012

Home » » Aku dan cinta EdRa.....part1

Aku dan cinta EdRa.....part1



illyaz "er~~saya suka awak", 'dengan nada yang gugup'

wahi "kenapa awak cakap macam ni? awak suka saya haha? 'wahi agak terkejut'

'illyaz kaku dan terdiam'

illyaz "er~~ lawak ke,sebab awak baik" 'masih lagi gugup dan tidak yakin'

wahi "even awak tak kenal saya lagi? mane awak tau saya baik"

illyaz "saya dapat rasa"

wahi "macammane awak boleh rasa,
awak soal ni tak boleh main rasa-rasa"

illyaz "er~~hati saya yang cakap"

wahi "adakah hati awak kenal saya"

illyaz "tak,er maksud saya yer,dia hanya melihat dari mata saya"
'illyaz semakin kehilangan idea dan buntu malu pun ada hai der'

'alamak illyaz kau tak boleh suka aku,aku tau kau baik'' bisik hati wahi


wahi "awak..awak tak boleh suka saya,saya tak ada perasaan awak semua perasaan
saya dah hilang"

illyaz "kenapa awak cakap macam tu,mana perasaan awak"

wahi "saya tak tau,saya tak dapat rasa apa-apa,
saya tak boleh terima awak,dan awak tak boleh suka saya"

illyaz "awak tak boleh paksa hati saya,even saya sendiri"

wahi "saya tak nak kecewakan awak"


'illyaz terus terdiam lagi'

illyaz "awak tak nak beri saya peluang"


'dan tiba-tiba wahi terus berlalu pergi~


1 month later..



'lepas peristiwa tu aku lalui hidup seperti biasa, nak sedih perasaan tu dah macam tak berapa nak kisah kenapa aku suka dia entah la,aku sendiri tak ada jawapan,yang pasti bila tengok facebook dia status dia gambar dia aku jadi berdebar-debar,hmm cinta ke? cinta tu apa hehe',


"ilyaz!! ooo00 ilyaz masuk nak hari dah senja" jerit mak

illyaz "er~ kejap mak, aaa~ ill nak basuh pinggan ni" si emak menjawab "pinggan kambing kamu? kejadah pinggan kat lua tu tak payah le kamu nak termenung sampai ke bulan ill"

'fuhh~ beginilah mak aku kalau dah isi peluru, mak aku kalau la jadi ahli parlimen, memang hebat berdebat,ill undi untuk mak hehee :P bisik hati illyaz'


hampir sebulan illyaz tak mengontact wahi lepas peristiwa tu,wahi menyepikan diri,ilyaz pulak balik ke kg broadband tak ada line pulak tu nak online,

"ilyaz kamu dah solat ke belum" tanya ayah illyah' illyaz "erk belum ayah"

"abang illyaz tu datang bulan ayah hehe" pintas anisa selaku adik bongsu'

illyaz hanya mampu menjeling kearah adiknya itu..'

"dah ill jgn dilayan adik kamu tu kamu pergi solat sekarang,ayah nak keluar kejap"

"ke kedai kopi ye ayah" illyaz bertanya sambil membuat muka perli'

ayahnye terus berlalu dengan vespa tuanya'


'hai tensennye kat kg ke kat kl ke kat texas ke sama je,mana aku nak pergi ni,apasal la aku asyik teringat kat dia je~ macam la dia tu nak ingat kat aku,yang aku pun g bantai luah perasan kat dia buat apa eee waaa nak nangis pun ada aku salah kan ko hati? ko kata kalau tak try melepas? ko tengok apa dah jadi'



"kamu cuti berapa hari ill" tanya emak "ilayazzz!!! jerit mak
illyaz "er apa,apa mak ill tak dengar? mak cakap dengan ill ke"

"ehh tak le aku tengah interbiu tv ni haa,mane la tau kot-kot boleh dia jadi 82'inc ke kan"
mak illyaz menjawab sambil menjeling

"er ehehee lusa kot mak ill tak dapat cuti lama maklum la bos ill tu sayang sangat kat ill"

"pandai la kamu ill, duduk la lama sikit kamu tu bukan selalu balik ke kg ni ha,lagi satu mak nak tanya kamu ni kenapa asyik termenung je kamu ada masalah ye ill,cerita la kat mak,masalah kekasih ye,hai nampaknya tak lama lagi dapat menantu la mak ye ill"

berkerut dahi illyaz mendengar pertanyaan emaknya'

"er haa mak anisa panggil illyaz tu dia kata dia lapa'

"heii budak ni adik kamu tu dah tido,kamu jangan nak mengada"




bersambung.........

70 comments:

  1. waah2...bestnya story ni...wait the continue ;;)

    ReplyDelete
  2. erkk sape nk sambung sila la kehabisan idea agagagaa :))

    ReplyDelete
  3. bsambung plak...cepat2,nk tau episod 2 jd ape plak :D

    ReplyDelete
  4. awk tahu saya hampir2 menangis baca cerita awk? mana awk dpt cerita ni.. apsal watak dia mcm.. mcm..sy xnak ckp siapa..:((

    ReplyDelete
  5. tajuk tu memang ko xtau nak letak nama ape ea.. hahaha.. sengaja...

    ReplyDelete
  6. boleh tahan nie.....hehehe dh smbg inform erk...;)

    ReplyDelete
  7. la pulun baca bersambung la pulak... huhu :(

    nk baca smbungan lak ni...

    ReplyDelete
  8. kemas gak cerpen ni, kisah betul ke ?

    Latest Entry: Kertas Jawapan Kosong ?

    ReplyDelete
  9. bila nak sambung....layan~~~ ^^
    :cool:

    ReplyDelete
  10. part "even awak tak kenal saya lagi? mane awak tau saya baik"..
    klau kna ayat ni mmg bole blur kjap, hukk...

    ReplyDelete
  11. not bad...cepat2 la sambung citer..

    ReplyDelete
  12. Not bad...ade smbgungan hit me back! aha

    ReplyDelete
  13. nice story,looking forward to part 2.

    ReplyDelete
  14. ni yg malas nk bace cite yg bsambung ni...adoi...

    ReplyDelete
  15. hoyehhhh.. ceceta ceceta sambungnya..

    ReplyDelete
  16. wahh umar... lu dah buat cerpen lak ek... sempoiii.....

    ReplyDelete
  17. sama case cam aku ..la..cinta tak berbalas..huhu..best strory ko nie...sambung2 yer..nak baca episode seterusnya....

    ReplyDelete
  18. KISAH BETUL YANG FRUST NI.... TAPI TRY LAGIK....

    JOMBLOGWALKING DENGAN CARA SENANG DISINI :: http://kindofsoul.blogspot.com/2011/01/jom-blogwalking-vs-bloglarian.html

    ReplyDelete
  19. amboi boleh wt novel ni...
    siap ad smbungn lagi..
    nway gud story la..
    mmg ada tokoh jadi penulis ni....

    ReplyDelete
  20. huishh . rajennya .
    :cool: . keep it up . ;)

    ReplyDelete
  21. da bace part 1..mesti lah nk bace part2 kn..

    just an idea:- maybe umar leh describe sket psal si illyaz ni..tgh keje ke blaja ke..
    then die ngn wahi ni 1 sek ke 1 ofis ke..
    jumpe 1st time ke..tggu bas same2 ke..hehe

    ReplyDelete
  22. ala..umar, awat la sambung takat ni

    ReplyDelete
  23. http://www.syok.org/portal/images/smiley/cool2.gif

    ReplyDelete
  24. ce cite ce cite.. sambong in laaa... waduhhhhhh~

    ReplyDelete
  25. korang aku tatau la nak sambung ke x cte ni hahaa...korang pun mesti dah menci kat aku :D anyway tengs atas sambutan cerpen x seberape ni korg terbaik la....

    ReplyDelete
  26. pengalaman diri sendiri kah? hehe

    saya dah comment :_) haha

    http://iamsyazwani.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. Thank you very much Friend for ur kind visit.keep smile.We invite you to next visit.

    ReplyDelete
  28. Akak singgah...membawa badan yang demam..huhuuhuu

    ReplyDelete
  29. 1st tyme singgah and i read this..
    like it !

    ReplyDelete
  30. bila nak sambung ni?? lama tunggu sambungan dia..hehe

    ReplyDelete
  31. alaaaa.... dah semangat dah baca.. dia bersambung pulak.. huhu..

    ReplyDelete
  32. cerpen yg agak cool..ha2..cool doe mak dia

    ReplyDelete
  33. pergh...story mmg btl2 jd kt aq....mmg 90% sme...cme aq msh study, ill lak dh kejje...2 je yg laen..hahaha

    ReplyDelete
  34. den mmg buek cito ni khas tuk ekau jang :D :D :D

    ReplyDelete
  35. doe. aku terlambat bace ke ape ni komen berlambak. ngaaaaa

    ReplyDelete
  36. thanks sebb pm aku kat tagged...best la crita nie..dah baca dah sambungannya..Sedihnya.
    aku tak suka ending yang tak bahagia...huhuhu..
    tapi apa pun, best la crita nie..:) nanti klu da lagi, buzz aku k...follow gak blog aku..
    http://hanakimigilakorea.blogspot.com/

    ReplyDelete

Designed By