Breaking News

Saturday, July 5, 2014

Home » , » Awie Mengaku Tidak Bersalah Dakwaan Pukul Isteri Di Mahkamah

Awie Mengaku Tidak Bersalah Dakwaan Pukul Isteri Di Mahkamah


Penyanyi rock terkenal, Awie hari ini mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret Ampang, KL atas pertuduhan memukul isterinya, baru-baru ini.
Awie atau nama sebenarnya Ahmad Azhar Othman membuat pengakuan itu selepas pertuduhan terhadapnya dibacakan di hadapan Majistret Ayuni Izzaty Sulaiman.
Mengikut pertuduhan, dia dengan sengaja menyebabkan kecederaan ke atas isterinya, Rozana Misbun, 36, hingga menyebabkan wanita itu mengalami kecederaan.
Perbuatan itu didakwa dilakukan di Taman Ukay Bistari, Ukay Perdana Ampang, di sini, kira-kira jam 1.30 petang, pada 2 Jun lalu.
Berikutan itu, dia didakwa mengikut Seksyen 325 Kanun Keseksaan, yang boleh dihukum penjara maksimum tujuh tahun dan denda, jika sabit kesalahan.
Awie yang ditemui media di luar mahkamah berkata kes yang berlaku ini tidak menggangu kariernya namun berserah kepada Tuhan jika rezekinya cuma sampai di sini selain tidak mahu mengulas lanjut.
“Kes ini tidak mengganggu kerja saya. Saya masih bekerja seperti biasa. Tapi kalau Tuhan kata sampai sini saja rezeki saya, saya terima. Saya minta maaf kerana tidak dapat mengulas lanjut. Saya serahkan semuanya kepada peguam saya”, katanya ringkas.
Sementara itu, mahkamah telah memerintahkan penyanyi ini membayar ikat jamin sebanyak RM9,000 dengan dua orang penjamin. (rtky/fr)
Sumber: http://www.rotikaya.com/awie-mengaku-tidak-bersalah-pukul-isteri/

No comments:

Post a Comment

Designed By