Breaking News

Isnin, 3 Januari 2011

Home » , » Gempar! Karam Singh Walia Yang Mabuk Nyaris Dipukul Kerana Hina Bangsa Melayu Di Klang!

Gempar! Karam Singh Walia Yang Mabuk Nyaris Dipukul Kerana Hina Bangsa Melayu Di Klang!


(Video disertakan dibawah) Semakin melampau nampaknya. Karam Singh Walia yang kononnya petah berbahasa Melayu sebenarnya mempunyai hati yang tidak baik terhadap orang Melayu sendiri. Dia kononnya menyebut penghinaan tersebut ketika mabuk. Dan kawan India teman cakap, kalau nak tahu kejujuran seseorang dari hati sanubarinya, dengarkan kata-katanya ketika seseorang itu mabuk.

Maka itulah agaknya kejujuran Karam Singh Walia ke atas orang Melayu. Wartawan yang memenangi beberapa anugerah ini hakikatnya bekerja kerana periuk nasi. Hatinya, undinya dan jiwanya pasti bersama pihak anti-Melayu.

Kata orang, bukan kata teman, orang seketurunan Karam Singh yang hilang serban atas kepala ni memang pandai menipu dan berpura-pura. Perbuatan seperti Kapal Singh dan Karam Singh menambahkan lagi pengukuhan ke atas subjek dan predikat tersebut.

Bangkit kemarahan, sekumpulan lelaki kepung wartawan TV

SHAH ALAM 2 Jan. - Wartawan terkenal sebuah stesen televisyen swasta terpaksa melalui saat-saat mencemaskan apabila 'dikepung' oleh sekumpulan lelaki yang naik berang ekoran tindakannya mengeluarkan kata-kata berunsur penghinaan kepada orang Melayu.

Dalam kejadian di sebuah restoran di Klang dekat sini beberapa hari lalu, wartawan yang sering muncul di kaca televisyen dengan laporan isu alam sekitar itu mengaku telah mengeluarkan beberapa perkataan boleh membangkitkan isu perkauman.

Antaranya dia mengaku ada menyebut orang Melayu bukan berasal dari Malaysia atau Indonesia serta tidak pintar.

Dia yang dipercayai mengeluarkan perkataan tersebut ketika sedang mabuk mengakui, telah tersalah cakap hingga boleh menimbulkan salah tafsiran.

Berikutan itu dia memohon maaf daripada kumpulan lelaki tersebut serta seluruh masyarakat Melayu di negara ini.

Selama ini, wartawan tersebut berjaya menarik perhatian orang ramai dengan pendedahan berani berhubung isu pencemaran alam sekitar.

Selain itu, dia mendapat penghormatan khususnya daripada orang Melayu kerana kepetahan berpantun dan berperibahasa dalam setiap laporannya.




Benarkah Karam Singh menyebut Melayu 'sakai' dan 'lancau'. Dia terlalu takut untuk mengakuinya. Tetapi orang Melayu yang mendengar di situ tidak mabuk. Jadi siapakah yang benar?

Tersedak seketika ketika terbaca artikel ni fuhh dulu umar memang respect kowt dengan beliau ni,tapi hehh tengok la tatau nak cakap apa da,''Rumah terbakar nampak asap hati terbakar siapa yang tahu'' erkk cam pelik je bunyik....harap beliau berubah la,nampak beretika tapi lihat la ada udang disebalik batu,

MORAL: jangan menilai dari kebaikannya sahaja peace no war.....


sumber dari: http://ipohmalay.blogspot.com/

105 ulasan:

  1. Smua punca dari arak kan....islam pun bgtau, arak tu ibu kpada kejahatan....huhuhu

    BalasPadam
  2. hah tulah terbakar kampung nampak asap...terbakar api tak siapa yg tahu hahahha**ayat2 si karam tu :p

    BalasPadam
  3. erkkk...camtu plak ke...g la mabok lagi...:-L

    BalasPadam
  4. hahahaha... baru berakai si SINGH KARAM ni.... pandai sangat cakap.... nasib baik la tpt tu ramai orang...

    tu la, kite patut sesangat kene amik iktibar dr hal mcm ni.... tak semua yg pandai ckp tu seiring dgn perangai dorang....

    siap pegi mabuk lagi.... elok sangat la dgn name dia yg KARAM tu....

    elok jer tuka name dia kepada BENGGALI KARAM.....

    hahahaha....

    BalasPadam
  5. ISHH ISHH...http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/2.gif

    BalasPadam
  6. biar betul ni :o tak kusangka sungguh haish...jauhilah arak,arak memabukkan..kan dh jd cm gitu ish2 mcm2

    BalasPadam
  7. OK LA TUH....XSEMUA ORG PERFECT...MOGA2 KARAM NIH BERUBAH...HHEHEH...TAH NTI MEDIA PRIMA BUANG DIA SEBAB KES NIH....

    BalasPadam
  8. Islam mengharamkan Arak dan Judi...ini lah akibat dari amalan salah satu perkara yang ISLAM haramkan...bagi masyarakat Islam ambil lah iktibar dr perkara ini.

    BalasPadam
  9. Arak satu hal..Kutuk Melayu pun satu hal..KOnfem ada udang disebalik batu..talam 2 muka..sedap untuk dimakan..

    BalasPadam
  10. haha~ bese r uh.. nama un manusia an? x lali drpd melakukan kesilpan.. :D

    BalasPadam
  11. berhati2 la bila berkata2..gunakan mulut dan akal untuk ke arah kebaikan..

    BalasPadam
  12. hah kantoi sudah...gitu rupanya isi hati sebenar dia yer..

    takut nak ngaku plak dah?? lempar batu sembunyi tangan yer...

    BalasPadam
  13. ish ish ish. iktibar yang paling utama dan ditegaskan adalah arak itu tidak menjadi kan manusia itu lebih rasional tetapi menjadikan manusia tu lebih teruk . huh.

    BalasPadam
  14. silapnya org melayu sendiri.baru pandai berpantun2 sikit..dah di angkat mertabatnya. orang melayu yang lebih bijak dan pandai di biarkan terkapai2 tiada siapa peduli..

    BalasPadam
  15. @kakyon

    jom semua kita buat aduan rakyat :D

    BalasPadam
  16. tapi aku suka gaya tangan dia..hekhek...

    BalasPadam
  17. kalo takut dilambung ombak jgn berumah di tepi pantai,
    karam sudah dilambung arak nasib tak kena bantai~

    lalala~ :| b-( ;;)

    BalasPadam
  18. bro entry atas tu silap mention nama tuh...
    bukan karpal singh tp karam singh walia...

    baik betulkan cepat...kang loyer tu saman ko plak...hahaha

    BalasPadam
  19. pukul jer karam singh 2..

    BalasPadam
  20. ha?? :-o
    ish3x, cam xcaya jer..
    itula cam org slalu ckp "don't jugde e book by it cover"!! x(

    BalasPadam
  21. ha tudia..mabuk nyer pasal..itu la jadi nya

    BalasPadam
  22. haha.. arak penambah masalah!

    BalasPadam
  23. bagusnya karam singh walia mengaku dia salah dan meminta maaf. siyes tabik ngan karam singh walia ni..

    BalasPadam
  24. mabuk punya pasal abis semua dia nk sembur.. ish2..

    BalasPadam
  25. karam aku dlautn duka...
    hilang wjahmu hilang dimata...
    kasi karam itu walia!

    BalasPadam
  26. hah..kan aku punya pendapat jugak sama...bila mabuk apa yg ducapkan mmg dr hati manusia tu...masa x mabuk dia x brani cakap...bila mabuk keberanian itu x...

    BalasPadam
  27. @Belalang Hijau

    bro karpal singh 2 klu x silap ahli parlimen bukit gelugor hehe...

    BalasPadam
  28. terbaek,,akhirnye kantoi sudah :)

    BalasPadam
  29. kita sebagai org melayu mmg pantang di hina tapi kenapa perlu marah2 dan mengamuk mcm tu? marah tu perkara tak baik kan?

    mmg tak diakui dia slh tapi perlu ke semua org bertindak camtu kecam dia? sepatutnya bincang la cara baik..

    tp dia bgs gak sbb dia mengaku dia slh.. dan berani meminta maaf..

    **ini pendapat sendiri.. hrp xde yg mrh**

    BalasPadam
  30. dulu respect gak..skrg tak tau la camne..haha

    BalasPadam
  31. den first time tgk video ni kat fb ohmedia

    BalasPadam
  32. mengong karam..

    @ Edalinas cakehouse!

    BalasPadam
  33. akhirnya tak dapat nak selindung belang dia yang anti melayu, semua gara2 minum arak.

    terlajak perahu boleh undur, terlajak cakap buruk padahnya.

    BalasPadam
  34. ishk3...bile mabuk terus semua terkantoi..rupa2nye hati die busuk jugak..

    BalasPadam
  35. ya la arak ibu segala maksiat..ahaks mau sebat jer..=)) hahahahha mau ader orang buat mabuk sebat dia plak mcm mana plak jadinya?

    BalasPadam
  36. orang kalau dah mabuk mana laa dia nak ingat apa.
    hmm.
    mujur laa dia pun dah mintak maaf.
    semoga dia tak buat lagi kesalahan yang macam neh.

    BalasPadam
  37. dia dah pun mintak maaf.

    so tak payah la hangin2 lagi.

    be professional.

    BalasPadam
  38. kalau dah mabuk tu...memang tak igt apa.minum secawan riuh sekampung.jauhilah arak...

    BalasPadam
  39. dah keling tu...keling jgk...

    BalasPadam
  40. hurm,, kenapa manusia keliling tu x reti sbr ye,, macam sakai jugak

    BalasPadam
  41. Dh mabuk,nak memain pasal melayu pulak...nasib baik melayu kat situ tak hilang sabar,kalau tak...wassalam le jawabnye...

    BalasPadam
  42. gitu la jadi kalau dah mabuk
    isk isk

    BalasPadam
  43. salam, erm~ teruk kan bila selebriti buat hal~ padahal, benda tuh dah jadi kebiasaan hina2 bangsa lain~ dalam kes neyh, saya tak sokong sapa2~ bagi saya, semua bangsa sama~ asyik hina bangsa2 lain~ tiada kaum yang sempurna~ mereka yang suka hina2 sana, maki2 sini, orang berfikiran sempit~ sampai bila nak maju?? ngeh3! nice info~

    BalasPadam
  44. pasal arak plak, jangan nak lebih2~ kadang, melayu yang beragama islam pun ada yang lebih2 teguk kencing setan tuh~ nak persoalkan orang konon~ cermin diri dulu~ jangan2 ada yang pemabuk komen kat sini~ i c u at padang masyhar lah! haha! saya bukan nak anti melayu~ saya pun melayu~ tapi, sedarlah~ hal bodoh macam neyh nak diperbesar2 buat apa~ lagi banyak benda penting kot~ mesti ramai tak puas hati ngan saya kan~ erm~ ini sekadar pendapat di angin lalu~~~

    BalasPadam
  45. fuhh mcm x caye je...adoi (tepuk dahi)

    BalasPadam
  46. sebab tu islam haramkan minum arak .

    BalasPadam
  47. bincang la elok2...
    xyah nk tunjuk hero kt tempat awam.
    peace :)

    BalasPadam
  48. aku rase nk g tembak dye!!!
    n tu myb ayat n azam thn bru karam...
    jibet!!!

    BalasPadam
  49. mmm, yg melayu kt dalam video tu pun maki hamun + mencarut... elok sgt la tu...

    BalasPadam
  50. hmm. best ! nak tau pendapat aku plak? :)

    http://sengalman.blogspot.com/2011/01/karam-singh-walia-hina-melayu-siapa.html

    BalasPadam
  51. http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/14.gif

    BalasPadam
  52. pendapat aku:

    Orang melayu dalam video nih "terlebih" melayu. Mak aih...tengok dalam video memang semua pendekar2...menjerit sana sini. cam budak sekolah!!! apa banggang wat kira ngan orang mabuk??? Nampak sangat orang Melayu kat dalam kedai tu HANYA MELAYU yang semakin LAYU!!!! Kalau nak tunjuk pendekar sangat pegi serang Namewee la ngok!!! Namewee dah banyak kali mengguriskan perasaan Orang Melayu..tapi tadahal je nate tu aku tengok...hmmmmm~ memang Layu!!!!

    *psstttt~ Bani Jawi..Bani Jawi..dah banyak dah terpesong!!!!

    Please dont be racist!!

    BalasPadam
  53. tingkatkan trafik blog dgn cara gabung di forum http://bit.ly/tf0rum

    BalasPadam
  54. hurm...watpe nak gaduh ngan orang mabuk...memang die tak sedarkan diri...hoho...tak berapa berkenanlah...orang duk jerit2 cam ape tah...

    BalasPadam
  55. Here there are a slogan, drink, but do that with parsimony we have to take care, drink a glass of wine, not the bottle.

    BalasPadam
  56. ini macam cakap x srupa bikin laaa...dlm hati dia mmg x suka org melayu..biasanya org yg mabuk akan brcakap mengeluarkan isi hatinya yg sebenar...

    BalasPadam
  57. ermmm.. org pandai berkata-kata..
    karam x timbul2

    BalasPadam
  58. huhu..truely, sy setuju dgn maya..sy mmg nmpak pakcik karam tu salah, mmg salah sgt, terlalu salah bila ckp melayu mcm tu, but people around him tu, mostly melayu, nmpak mcm samseng..huhu..just a few of them je yg rasional..yg nmpak mcm org bijak pandai..respek pakcik bju kuning tu (malay) yg cuba tenangkan keadaan, bukan buat keadaan jadi mcm nk merusuh..come on la..dia da mntak maaf da pun..yg kat kiri kanan tu da mcm org ape da..tinggi-tinggi suara bagai..konon marah sangatla tu..adehhaii


    thanks 4 sharing dis ya..

    BalasPadam
  59. dh la msk kawasan melayu..kuar statement cemtu..mmg mintak bencana je..hehh~ :|

    BalasPadam
  60. mmm... Hina Melayu x pe.. Jgn dok hina Islam sudah...

    BalasPadam
  61. Hmm... baru ada akai! kantoi dah dia!

    BalasPadam
  62. padan muka dia.baru tau.semangat melayu tu kental lagi bagi org melayu

    BalasPadam
  63. malunyeee !!!

    2 laa.. btol tu.. jauhi arak ! alangkah indahnya islam ! & sayangnya ALLAH pada hambaNya.. menghalang kita dari perkara yang memudaratkan kita.. ALLAHUAKHBAR !!

    BalasPadam
  64. dah kantoi ar tu karam singh waliak hehe cakap x serupa bikin keturunana keling ni hihi

    BalasPadam
  65. macam2 hal skang ni...org melayu jugak yg dok sabar dengan perangai kaum2 lain ni...

    BalasPadam
  66. sabar2.. sabar separuh dr iman. org nk kate mcm2 kt kte jgn cepat melenting.

    BalasPadam
  67. itulah keburukan arak. ada hikmahnya arak ni diharamkan. smoga dia insaf pasni..

    BalasPadam
  68. Kalau dah mabuk perkara yg tak sepatutnya kuar akan tercakap jugak.. tu lerr bahana minum minuman keras nie.. jadi dijauhkan laa..

    BalasPadam
  69. takut tengok org gaduh2....
    ntah kenapa lpas dgr video ni tibe2 terpikir...btol ke org melayu bkn berasal dari Malaysia n Indonesia?? mana karam tahu melayu bkn berasal dr malaysia n indonesia? sapa2 bleh tolong tanyakan kat karam tak pasal ni???

    BalasPadam
  70. Harap-harap permohonan maaf dia tu jujur bukan setakat manis di mulut je.
    Apa-apa pun, benda ni memang selalu sangat berlaku di mana-mana, sebab tu semangat 1 Malaysia kena ada supaya kita saling menghormati budaya dan agama antara satu sama lain.
    Yang susah nanti siapa, kita sendiri...Negara luar tengah dok tunggu masa je tu nak campur tangan

    BalasPadam
  71. syukurlah xpenah minum arak

    p/s-ip add saya di banned di shout box?huhu

    BalasPadam
  72. tp kalo org melayu yang hina bangsa sendiri...jatuh kan bangsa sendiri kite nak buat ape pulak ye?

    BalasPadam
  73. arak punya pesal, jatuh merudum kredibiliti si karam ni.

    Dont Drink And Drive
    Dont Drink and Lepak Mamak
    :D

    BalasPadam
  74. pergh..gua xtahu lak de citer camtuh..walaupun die duk dekat ngan uhma gua..tp xla wat hal pun..tapi kalo dah mabuk x leh nak cakap ape la kan..

    BalasPadam
  75. Bila Akal ditidakwaraskan oleh ibu maksiat, begitulah jadinya :-t

    BalasPadam
  76. 1malaysia hanyalah ungkapan...tapi bukan di hati...hanya tuan badan yang tahu hati...

    BalasPadam
  77. karam singh walia! hang dia dah karammmmmmmmmmm
    cettt!!!!!!

    BalasPadam
  78. hurm, ada sapa2 rekod video yg karam ckp sblm tu x? nak gak tgk kalau ada. =)

    Entry terbaru: Promosi! Akaun Hotfile 6 Bulan Rm20 Sahaja

    BalasPadam
  79. ni kes mabuk la punya pasal...

    BalasPadam
  80. Karam sudahh karam singh walia.....
    hahaha!!

    BalasPadam
  81. karam.. karam.. nasib ko baik ko tak kena pukul. ish ish. mulut je baik. makcik makcik kat kampung pun suka ko tahu? Ko tak tahu ke Klang tu bersepah budak 3line yang anytime je berdiri kalau dengar ko cakap mcm tu. Nasib ko baik sangat masa tu.

    Kepada yang lain "cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar". Kalau tak faham cari dalam kamus peribahasa okeh.

    **wah, dah aku plak mcm Karam Singh Walia siap ada pepatah melayu lagi. lol**

    Terbaru > Selamat Bersekolah > Apa Akan Jadi Pada Nuffnang di 2011? > Tahniah Kepada Juara AFF Suzuki Cup 2010 : Malaysia (PM Umum Jumaat Cuti Umum/Rio Ferdinand Ucap Tahniah)

    BalasPadam
  82. Your IP address 60.xx.xxx.x6 has been banned from this shoutbox.

    alahai umar !! apalah salah wa ni. x bleh nk jerit kat cni dah ... hu33

    BalasPadam
  83. i don't really agree with those malays. problem can be solved peacefully without war.

    BalasPadam
  84. x pyh la nak memburukkn lg keadaan..melayu pun bukan bagus sgt klu nk dinilai balik..cuba byg ayah kita di tempat karam..of coz semua manusia x perfect..dia dh minta maaf smpai mcm tu sekali,nk kecoh amende lg..kpd tuan punya blog, x baik berprasangka buruk and saya rasa, post ni cuma boleh memecahbelahkn kaum je..dia dh minta maaf,settle..melayu pun bukan perfect sgt, perompak,perogol,peragut,penagih, majority melayu..mmg karam slh ckp,dia dh minta maaf dah pun..x pyh nk perbesrkn lg isu ni..spatutnye kita sesama kaum saling merendah diri..baru lah aman..ni x, nk tnjuk hebat je padahal x seberapa pun..yg tukang maki karam tu, pernah berbakti kpd bangsa ke?? nmpk mcm mat2 rempit je..allah pun menerima taubat hambaNya, kita ni sape la sgt???? cukup la..jgn nk keruhkn keadaan..x kira la karam bt kerja dsbbkan duit or what ever, at least,dia selesaikan masalah masyarakat kita..jgn lupa,bila melayu nk minta pembelaan, kita juga yg terhegeh2 pegi cari dia,,,manusia x perfect,ingt tu..btw, SAYA PUN ORG MELAYU..

    BalasPadam
  85. ikut komen ya...selamat pagi...nice blog :))

    BalasPadam
  86. perkenalkan dari http://newselektronik.blogspot.com/2011/01/download-modem-semua-hape.html

    BalasPadam
  87. ada sorang mamat tu mintak bayarkan makanan dier.. wahaha.. lawak lawak.. =))

    BalasPadam
  88. @MamaYatie Gitulah jadinya kesah orang Melayu - baik terlampau dengan bangsa-bangsa lain, kalau sama sama Melayu,adek-beradek berkapak bergolok.Lani tahah ayer puntak ada lagi. dah habis bagi kat orang.

    BalasPadam
  89. Hati terbakar, itu wartawan patut kasi padam la kan....

    BalasPadam
  90. aduhai..camne leyh jadik cenggini...
    sedih la...

    BalasPadam
  91. kepada bangsa melayu tak payah la nak bela karam ne.... hampa semua dah lupa... jangan mudah lupa..... k.....

    BalasPadam
  92. Cara ini mata2 gelap biasa buat.Bila ada rompakan,malamnya pasti perompak berjoli sakan dalam disco.dia akan cerita segala2nya.masa tu tinggal cekup aje..abih criter.

    BalasPadam
  93. Kita pun lebih kurang aje, selalu menghina bangsa lain, India kita gelar keling, cina digelar cina Babi.. Ok la tuu. Sepatutnya, karam ditegur secara baik aje. Tak payah tunjuk kita org melayu bangsa ganas atau Tak sekolah. Diharap kita lebih professional Dan beriman.
    Semuanya boleh di selesaikan dgn kesabaran. Ok, karam...lain Kali jgn mengulang. Ini waktunya kita Malaysian bersatu padu Demi negara..

    BalasPadam

Designed By