Breaking News

Sunday, December 26, 2010

Home » » macam ni ke cara anti plagiat dan copy paste??

macam ni ke cara anti plagiat dan copy paste??

Aku berbesar hati sangat-sangat korang tau kenapa haa,sebab cik ju-on kita dengan berbesar hatinya telah bersusah payah buat blog review pasal blog aku ni hahahaaa...korang agak la apa dia buat,mesti marah maki hamun aku sebab share lawak kan?ohh no,tak ada langsung isu copy paste or plagiat ni hahahaaa...tetapi cik ju kita timbulkan isu yang aku ni gay sebab blog aku kaler pink wahhahahahaaa....ju ko da jawab persoalan aku selama ni ko bukan anti plagiat tapi ko pendengki or PHD...nak tengok lebih lanjut click sini..


tengok le ayat dia isk3....ada kata aku gay, ingat nak maki hamun aku sebab copy paste.

ni ke perjuangan anti plagiat dan copy paste yang diperkata oleh jejaka terhangat tu??

sumpah yang ni buat aku pecah perut......


atas permintaan cik ju..aku dengan bangga menunaikannya :3 http://gilemovie.blogspot.com/



last sekali aku nak bagitau ko aku share link je so apa aku kisah ko nak report bomba ke balairaya ke ada ku kisah nok ahahahahaa....blog personal aku ko tak nak review yer ju haha.. anyway thnx a lot sebab sudi buat blog review tataw la ko orang 1st ke ape rasanya tak ada lagi sebelum ni..dan thnx jugak sebab meng'up kan trafik aku yer cik ju.....g la wat review kat blog lain pulak aku rasa da cukup la ko tlg aku ni hahahaa.

P/s: Dosa meng'fitnah lebih besar dari membunuh ko tanggung la ju yer...
P/ss: Aku da ampunkan da dosa ko kat aku jangan risau...
P/sss: Aku nak tanya korang ni ke anti plagiat N copy paste????

NOTE: peace no war

84 comments:

  1. kesian die kan umar nak cari publisiti murah.. alah dengki la tu pe lagik.. huahuaa.. lawak la ader gak blogger bangang macm ju on tuh.. lala~~

    ReplyDelete
  2. haha..kat sini sampai kesini cite minah nih ek..? haha

    ReplyDelete
  3. hahaha...taktau nak kata pe laaa..tak bleh blaa la kate org gay sbb pink..!! hah!! mane ntah dapat fakta tu..haha...ayah fiqah punyer baju keje kaler pink jer..tak pulak ayah fiqah tu GAY..!! haha..fiqah tak tahan nk gelak nie...kuang3..

    ReplyDelete
  4. tak habis lagi ke pasal ni...?-__-"

    ReplyDelete
  5. wakakka.. umar gay... sian2... Sedangkan Rasulullah p0wn suke kaler pink.. Ape ade hal...

    ReplyDelete
  6. hohoho..gitu plak..

    terase cam nk gelak la...haha

    ReplyDelete
  7. err..aku agak lost dengan perang dunia ni..

    ReplyDelete
  8. tak semestinya lelaki yang suka pink tu gay...klu x silap DeQdEq penah dgr pink juga slh satu warna kegemaran Rasullullah selain dr warna hijau dan putih...nanti DeQdEq cuba cari sumbernya...

    xsalah la lelaki nak suka warna pink...kan warna juga ciptaan Allah utk hambanya...takde plak Allah tetapkan warna pink hanya utk perempuan...lelaki tak layak suka warna pink...tak de kan...

    pada DeQdEq tak kisah lelaki suka pink...kalau lelaki gay pun x semestinya suka pink pun..kdg2 lelaki yg nampak gagah perkasa tu la yg gay...mcm mana?sapa nak jawab...hehheh

    ReplyDelete
  9. Kenapa tak screen capture part blog movie2 tu?

    Harta intelek tu?

    Komenla pasal tu jugak.

    Barulah telus.

    Ini review x habis.

    Ini review bodoh.

    Ini review seorang penakut.

    Nanti memang nak kena report blog tu.

    Siap kau, cibai!

    ReplyDelete
  10. hahaha.. die dah takde modal la...
    kesian.. maki hamun orang tapi xde yang ikhlas sangat nak layan. tu yang tetibe kaitkan isu gay. hanjing to la ju. hahaha.. dari blog sembang kosong lagi aku dok gelak pasal makhluk yang aku rase jelmaan jin ni. hahahaha

    ReplyDelete
  11. @kuasa_ju_on

    finaaly ju ko singgah gak blog aku wahhahahahahaa hebat la aku,bangga gler aku ju...da cukup la ju aku xnk la blog kakiwayang aku tu top jugak,cukup la blog ni ko da popularkn...ju takut nyer aku ahahahahaa report la ju ea aku x saba ni...bangga aku ju ko masuk sini seyes da lama aku tnggu,,,
    ok ju syg atas permintaan ko 2 aku tunaikan yer....

    ReplyDelete
  12. @deqdeq

    kita layankan aje die ni...hak3
    manusia yg xde identity...

    ReplyDelete
  13. komen dia sebenarnya bila dilihat memang komen membina, mcm yg dia komen kat blog sembang kosong tu...cuma bahasa dia tu yang DeQdEq tak suka...

    tp pasal dia review blog Umar nih..dan kata gay....mcm dah melampau sgt...senang2 dia buat fakta sendiri...pink is colour for pink...tak leh DeQdEq nak terima..

    ReplyDelete
  14. @deqdeq,

    manusia yang bangang selalu hidup berdasarkan faktor 'aku dengar'.

    Sebab itu aku berfakta berdasarkan pemerhatian dan pergaulan.

    Lelaki yang menyukai warna pink biasanya mempunyai perwatakan yang lembut dan keperempuanan. Perempuan, ramai yang aku jumpa semuanya taksub dengan warna pink. tak mungkin semua, tapi kebanyakan. Ini berdasarkan apa yang ada disekeliling akulah ye. bukan faktor 'aku dengar'.

    Jadi bagi seorang lelaki untuk menyukai warna pink adalah tidak menjadi satu kesalahan.

    Cuma,ini aku tak dengar ni , tapi, semua kawan2 atau kenalan2 bersifat gay yang aku kenal CHENTAKAN PINK KARER...

    Sekian, nok!

    ReplyDelete
  15. kuasa ju-on...tunggu kejap yer...DeQdEq tgh siapkan bukti dan fakta untuk ju-on nih...

    DeQdEq mmg dh agak yang ju-on mst timbulkan isu bila DeQdEq bercakap tanpa bukti...sbb tu DeQdEq tulis nak cari sumbernya...

    bila DeQdEq kata dengar tu...bermaksud DeQdEq mendengar ceramah...jadi mcm mana nak buktikan kat semua bila ceramah yg DeQdEq dgr tu dah lama dan tak dpt nak igt tarikh, tempat dan masa...

    kejap yer ju-on...DeQdEq tgh siapkan entry utk tatapan semua termasuk ju-on yer...

    ReplyDelete
  16. @gay cullen kenapa tutup.

    kalau lelaki sejati, perlu mempertahankan harta benda mereka.

    Blog tu kira 'harta' yang kau dah hasilkan.

    Kenapa tutup.

    Kau kurang keyakinan diri ke?

    Tunggulah nasib kau nanti!

    ReplyDelete
  17. @kuasa_ju_on

    ye ke ju aku bkn suka sgt kaler pink ni,aku suka template ni cantik kalerfull ko jeles ea templ aku smart hahahahaa,lg plak template ni mesra SEO eh lpe ko mne reti psl sume ni hahahaaa....

    dan lagi satu ke ko yg gay,ke ko ni anak lorong hj taib hahahahaa.. dari ayat ko org sekeliling ko sume mcm x normal je,patut le yer..aku xde plak kawan2 yg gay,kawan2 aku semua ok je normal je...

    ReplyDelete
  18. salam .
    perang dingin tercetus kat sini pulak .
    HOHO .
    youre HOTSTUFF JU ! :D

    ReplyDelete
  19. wahahaha. gay plak. ingtkan sound sbb paste!
    sian dy :3

    ReplyDelete
  20. deyy , ade lagi brbalas review hah . hahah .
    lepak je la umar :)

    ReplyDelete
  21. SEO?!!!

    Kah kah kah kah!

    Kantoi!

    Memang kau ni gay yang kaki up traffic!

    ReplyDelete
  22. @kuasa_ju_on

    hahahha sumpah ju sakit perut ak gelak,ak nk tutup blog tu da lame sejak ko x wujud lg,tp ramai x setuju ak stay je la..cepat la ju ak x saba la nk tgu ko g report kt balairaya ea ju ahahahahaa...

    ju website syok.org gempak.org ko xnk report ke jgn diskriminasi ju dorg lg best dr ak ahahahhaaaa..
    kalo ko nk senarai blog yg share link movie ko ckp la ju ak ada sume senarai blog yg share movie ni :)

    ReplyDelete
  23. Hoi mat traffic.

    Admit it, assholezzzah!!!

    ReplyDelete
  24. aish. apalah peperangan yang berlaku ni. dah semakin teruk. =_=

    ReplyDelete
  25. @kuasa_ju_on

    ini DeQdEq dah siapkan entry DeQdEq....kalau sudi nak baca silalah yer...

    http://diyanayaccob-deqdeq.blogspot.com/2010/12/ingin-tahu-betul-ke-pink-warna-gay.html

    ReplyDelete
  26. Mamat gay cullen ni gila traffic sangat.

    Dah 2-3 hari meroyan terkinja2 macam beruk kat aku mintak trafik. Mintak trafik.Biasalahkan beruk dengan gay tak dapat dipisahkan!

    Aku layankan jelah permintaan beruk gay ni!

    ReplyDelete
  27. @deqdeq.

    Hujah tak cukup kuat. Copy paste dari forum2 nak tunjukkan warna kegemaran Rasulullah sudah dijangka. Sungguh terburu-buru tidak membuat research yg cukup.

    Apa kalau suka pink terus masuk syurga ke, dol?

    Ingat kau dapatkan testimoni2 dari pihak2 yang gay. Takkan takde gayfriend kot.

    Susah sgt kau tanya je owner blog bongok gay cullen si penggila trafik ni. Pergilah tanya dia. Pergilah....

    ReplyDelete
  28. sudah sudah la ju aku tau ko nak tumpang populariti kat blog aku ni sebab kat sembangkosong org dah x layan ko, ko nak report kt ape td balairaya lantak ko la nah aku ada senarai blog yg lagi maju dari aku, ko nk publisiti kn ko g la serang diorg pulak aku cabar ko kn anti kopi pasta n plagiat,
    kalau ko ni betul2 jujur dan ikhlas la...takan blog aku ngn sembang kosong je ko serang..
    ni aku mencabar ko ni..serang dorg kalau berani?????


    * http://teamaryzs.com/
    * http://gilemovie.blogspot.com/
    * http://www.theamh.com/
    http://mediafire4u.info/
    http://www.print-ur-life.blogspot.com/
    http://amyputra.blogspot.com
    http://www.syok.org/
    http://syoknyadownload.blogspot.com/
    http://www.getmediafire.com/
    http://www.teamgempak.org/v
    http://nurcellmovies.blogspot.com/
    http://www.mkvmoviez.com
    http://300mkvmovies.blogspot.com/
    http://www.megafires.com/
    http://www.moviesnhacks.com/
    http://www.mediafire4u.com/
    http://mediafiremoviez.com
    http://mediafire-strain.blogspot.com/
    http://www.yourpcmovies.net
    http://moviesmediafire.blogspot.com/
    http://mediafiremovies.com
    http://mediafire-movie-collection.blogspot.com/
    http://greatestmoviecollection.blogspot.com/
    http://www.flickjunction.com/
    http://movieleech.blogspot.com/
    http://www.whynotdownload.com
    http://allmedia4u-dizzydude.blogspot.com/
    http://buzymovie.blogspot.com/
    http://mediafirepower.blogspot.com/
    http://www.300mbmovie.com
    http://hollymoviebd.blogspot.com/
    http://np90.blogspot.com/
    http://yahoochowk.blogspot.com/
    http://sazwan-mediafire.blogspot.com/
    http://directdownloadmoviefree.blogspot.com/
    http://mediafiere-moviez-link.blogspot.com/
    http://300mbmovie.blog.com/
    http://movieshouse88.blogspot.com/
    http://www.blurayrips.co.cc
    http://jojumohan.blogspot.com/
    http://movieegy1.blogspot.com/
    http://mediafire-blogspot.blogspot.com/
    http://download2u-movies.blogspot.com/
    http://www.mediafirefilms.com
    http://mediafirelinks4movies.blogspot.com
    http://movieforfriends.blogspot.com/
    http://www.movieloo.info/
    http://movies-place.blogspot.com/
    http://rapidlinksbyannu.blogspot.com/
    http://aio-download-sharing.blogspot.com/
    http://mediafireunlimited.blogspot.com/
    http://themoviescollection.blogspot.com/
    http://mfire-sharelink.blogspot.com/
    http://mediafiremoviez.com
    http://mediafiremovies.com
    http://www.yourpcmovies.net
    http://moviesmediafire.blogspot.com/
    http://greatestmoviecollection.blogspot.com/
    http://www.flickjunction.com/
    http://www.whynotdownload.com
    http://www.yourpcmovies.net
    http://moviesmediafire.blogspot.com/
    http://greatestmoviecollection.blogspot.com/
    http://www.whynotdownload.com
    http://mediafire-english-movies.blogspot.com/

    agk2 ko nk lg ko ckp la aku ada bnyak lg....
    p/s: ak mnecabar ko ni g serang tengok???

    ReplyDelete
  29. Bagus jugak kau ni ye dol gay cullen.

    Kau dah memudahkan kerja aku.

    Ini semua adalah bahan bukti dari mana kau dapat sumber-sumber movie dan filem kau.

    Screen grab this. Awesome!!

    ReplyDelete
  30. sabar2 semua, marilah berblogging dengan berhemah

    ReplyDelete
  31. @akuvision

    biasa la tu org nak popular cepat..
    layankan aje,,,,

    ReplyDelete
  32. huhuhu.saya budak kecik tapaham plak bce sume mnde nie...
    hihihi..

    all the best bloggers! :)

    ReplyDelete
  33. yaaa...tak abis2 lagi ke si Ju On ni? alahai Ju..

    ReplyDelete
  34. ingat 5 perkara seblum 15 perkara..
    ehem sblum ehemmm..

    ReplyDelete
  35. hihihihi.. lawak pulak aku rase ju on ni....
    bagus gak ko layan dia umar... up traffic ko....

    ReplyDelete
  36. @Jejaka Terhangat

    ye ke jejakaterhangat bukan ke ko cedok air diperigi yg kering ke??????
    yg aku x phm entry yg ko buat berlandaskn entry aku sebelum ni fakta ke auta dude...

    ReplyDelete
  37. Budak gay cullen pandai bergaduhla..

    Aww..scary..

    ReplyDelete
  38. ishh.. ape laa.. berblogging la dengan cara yang sehat. dah tentu belog you(umar) kan..its all up to you la.. for your(ju-on) information, Nabi Muhammad SAW jugak peminat MERAH JAMBU. So nabi gay jugak laa yee?? macam tu maksud you haa?. haha..ape la nak jadi :P

    ReplyDelete
  39. ape lahh masalah nyee .. tegur berpada-pada lahh . sampai bergaduh plk ..

    ReplyDelete
  40. sabar ye umar..
    sepatutnya kita amalkan professionalism..
    abaikan ok..
    kita teruskan blog kita..okay??

    ReplyDelete
  41. @Safuraa Abdul Rashid

    taw tape blog sy suka hati sy la kn kn..dorg ni dengki ke jeles tataw la...heyss maleh da nak layan..lantak la ngn korang..

    ReplyDelete
  42. hihi tak abes lagik rupenye.. sabar la umar ek.. takyah layan kot.. buat serabut je.. :D

    peace!

    ReplyDelete
  43. @Jia Abas

    aku tak cakap kau yang cakap. kah kah kah!

    ReplyDelete
  44. hahaaa...telor gelak je bac comment ni sambil makan kueh bengkang haha

    ReplyDelete
  45. bf saya suka pink tp tak gay ponn haihhhh...
    hp die pon pink gak taw..dan saya suka die suka pink sb die seorang yg sgt3 romantik =))
    tak baik taw kata kalo org tu suka pink tu mesti gay...

    ReplyDelete
  46. YA ALLAH... tegur pon berhemah la..

    ReplyDelete
  47. @eyra

    Whoaaa jaga2. Jauh disudut hati dia ada sifat gay yang meniti. Tunggu masa je nak keluar tu.

    ReplyDelete
  48. Wah meriah sungguh. Psai copy past pun leh popular nih. Hik...penat makan ari ni la kenduri di hari krismas. ramai la orang buat kenduri ari nih. MAKAN FREE!!!

    ReplyDelete
  49. Salam..

    Semoga Allah memperbaiki kita semua. DIA jadikan kita sebagai dugaan utk kpd yg lain, dan yang lain itu pula adalah dugaan utk kita. Itulah antara kejadian utk membuktikan keelokkan dan maha besarnya Allah. So, bersabarlah dari apa2 sekalipun. Berhemah dalam setiap perbuatan. jgn mencari dan saling bermusuhan...Sabar & senyum. Jgn gadoh2 ek.


    Che Wie

    ReplyDelete
  50. ju oh ju...klu xnak terima apa yg DeQdEq share bersumber dari forum(wlupun ada hadis di sertakan)..jd tak yah la bising2 lagi pasal org copy paste lawak tu...lawak je pun...

    xperla DeQdEq boleh carikan sumber yang lebih sahih khas utk tatapan ju, juga utk dikongsikan kepada pembaca semua...iaitu buku berkenaan hadis tersebut...

    lagi satu ju...DeQdEq xada buat statement yg mengatakan suka warna pink terus msk syurga...

    sedih betul DeQdEq baca komen ju tu...nak kata cetek ilmu tkt lak terasa...

    DeQdEq pun akui yg DeQdEq bukan lah pandai sgt..tapi x salah klu kita belajar dan merujuk pada yang lebih alim...

    mudah-mudahan kita semua mendapat petunjuk dan redha Allah...x yah la nak maki2 org lagi yer ju...tegur la cara baik.

    ReplyDelete
  51. hahahaha..
    korang ni lawak pula aku rasa..ha3

    ReplyDelete
  52. macam2..psal ni pun mahu gaduh ka..

    ReplyDelete
  53. wahh,

    ju-on memang wat review kat blog org ek?
    bagusnya.

    buleh la review blog yg lain plak. hehe

    ReplyDelete
  54. seriously, aku x sokong umar maupun ju-on

    umar,manusia ada macam2 ragam,ada yg gain profit n traffic secara mudah tanpa usaha nak create original entry.at least copy paste yg ada modification tu lebih bermaruah. pasal gay ke tak tu,aku x nak campur...

    ju-on plak,lu bleh je nak sound tp lu ingat beberapa bijik blog ni je ke?kat mesia je beriban blog muvi sharing, mp3 sharing,blog copy berita dr web akhbar utama,etc.mungkin mesia x sampai lg tahap sesetengah negara Barat.aku penah baca tentang sorg minah saleh yg kena denda berpuluh ribu hanya sbb letak beberapa link mp3 download di blognya.aku baca kat blogserius.mungkin jugak dgn inisiatif cik ju,1 hari nanti,mesia akan execute undang2 camni..hahahhh

    ReplyDelete
  55. korang sume sila abaikn je...xyah dilayan
    karang senyap la die 2....hehehhee

    ReplyDelete
  56. dydy rara x gay kan syg. :) ^______^

    ReplyDelete
  57. pelik betulla si jue ni..
    hihihihi.. siapakah dia..
    kalau dia seorang yang JUJUR, pasti die akan perkenalkan diri..
    kadang2 bagus jugak dengan kehadiran si jue ni..
    leh la die bagi kita pahala banyak2..
    kalau die dah xde pahala tuk diberi.. die pikul dosa kita kat sana nanti..
    ringan sikit bahu kita tuk mengalasnya..

    xpe umar.. biar jer dia kata awak gay.. senyum jerk..
    leh pahala tu.. tuduhan tanpa bukti ibaratkan memfitnah.. dosa fitnah antara dosa besar..

    “Wahai orang yang beriman, jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka selidik (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara tidak diingini, dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menyebabkan kamu menyesali perkara yang kamu lakukan.” (Surah al-Hujurat, ayat 6)

    adakah si jue ni tergolong dalam ayat ni?

    allahua'lam..

    ReplyDelete
  58. psal kaler pink pun nk kecoh....
    gampang btul lr bdak ju-wish nie....

    ReplyDelete
  59. Ala...si Jun on tu ckp psl org len plagiat....dia sendiri plagiat jugak....guna gambar ju on tu ape???....x ke plagiat jugak tuh... kalau berani guna la gambar sendiri...hahaha

    ReplyDelete
  60. wah keren banget, salam kenal ajah dari blogger majalengka, senang bisa singgah di blog kawan ini

    ReplyDelete
  61. umar sbr je la ek...biar je dya tu...sbnrnya dya yg gila publisiti.tu yang menoinjolkan diri kat belog awak...

    ReplyDelete
  62. warna pink adalah salah satu warna kegemaran Rasulullah.... pk2 kan lah ye.......

    ReplyDelete
  63. ahaks!~xsetel lagi ke..?haish!~suda2 la tu...hehehe

    ReplyDelete
  64. Ju On ni sebenarnya sakit.....pedulikan dia.....

    ReplyDelete
  65. wah! xsangka diri sendiri berjaya menghabiskan baca semua komen! LOL. sangat hangat!

    typical situation: mula bergaduh atas satu perkara, semakin rancak pabila dikaitkan dengan benda lain.

    Teringat akan satu ayat pernah aku dengar (maaf, xdapat nak bagi proper referencing), "Diam kadangkala adalah lebih baik, walaupun kamu benar"

    ReplyDelete
  66. aduyai..lawak2 si ju nieyh...aku penah post entry sal abg aku yg aku gelar jambush sbb suke pink...hakikatnye x..dye normal...lelaki sejati...cume dye suke kaler pink...jgn lupe stiap org ade hak masing2 utk memilih..kite nie sape nk halang2...
    betullah tu Rasullullah pon suke kaler pink..mgkin si ju nie ptt muhasabah diri...betulkn ayt yg dye taip tuh sbb kalau dye taip ayt bese2 xpe jgk..nie main hadis lagi...xbaek dol

    ReplyDelete
  67. Pink is gay!

    Period!

    Objection anyone?

    Go to neraka!

    ReplyDelete
  68. Dah xde point la tu dak ju-ong ni...kahkahkah...cian die...

    ReplyDelete
  69. stop it la...bermaaf-maafan je la...

    ReplyDelete
  70. ler...xabis2 lagi rupanya cik ju tu...lalala~

    ReplyDelete
  71. hoho.. minat wane pink pon dikire gay?? ape kes macam nih?? ramai yang gay kat dunia nih..... pape hal rasional k..

    ReplyDelete
  72. haha.. takley tahan la..mcm clake si ju.. haha.. ju.. jom gaduh.. aku gay.. hahaha

    ReplyDelete
  73. eish, x bek fitnah. gay tu satu perkara yg dilaknat Allah. takkan hanya suke pink ato punye template kaler pink ( guys) dikira gay?

    dye ngintai ke si umar ni buat ape kat realiti?
    aish, xde bukti jangan buat spekulasi murahan.

    takut terpalit kat muka sndiri.
    Nau'zubillah.

    ReplyDelete
  74. aiyoyo...
    ingtkan da setel cik ju nih...

    ReplyDelete
  75. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Designed By