Breaking News

Sunday, January 9, 2011

Home » , » FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!

FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.

“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”

Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.

“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”

Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.

“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”

However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.

“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”

Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.

But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.

“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”

The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.



P/s: bagus jugak kalau tutup dah terlalu banyak orang salah guna facebook ni...yang kaki game fb ni jangan cerita la lagi-lagi kaki poker haiss sampai ada yang sanggup hack fb orang lain,kebaikannya ada bukan tak ada..so kalau FB tutup aku sokong!! yeahh!



sumber: http://weeklyworldnews.com/headlines/27321/facebook-will-end-on-march-15th/

49 comments:

  1. mungkin betul, mungkin juga gimik pengasas atau pemberita...

    ReplyDelete
  2. saya sudah deactivate fb saya =)

    ReplyDelete
  3. baru plan nak deactivate...well...

    ReplyDelete
  4. haha tunggu dan lihat je la,so apa lagi backup la sume picture2 tu agagaga... :D

    ReplyDelete
  5. Walaupun aku pengguna tegar FB, aku pun tak heran kalau dia nak tutup, walaupun aku tak rasa benda tu akan berlaku. Kurang2 pun dia bagi kat org lain handle, silap2 micro$oft yg akan sapu.

    ReplyDelete
  6. ni fake.try tgk my latest post http://bit.ly/fJahar

    ReplyDelete
  7. aku sokong. tapi habis lah lost contact dgn kawan2 lama balik

    ReplyDelete
  8. aku rase ni gimik je.. nak kasi FB lagi feymes.. apa2 pon tunggu je 15 mac ni.. kalau betoi2 tutup.. jom ramai2 ucap selamat tinggal dunia FB.. haha! :D

    ReplyDelete
  9. sama2 lah wait and see. dah lama deactivate. tapi kalo nih betul. sokong betul lah ;;)

    ReplyDelete
  10. habis la semua game2 yang saya dok main selama ni.. hu3

    ReplyDelete
  11. jangan risau umar akan siasat :D

    ReplyDelete
  12. umar g ganti die..duit masyuk tu =P

    ReplyDelete
  13. benarkan facebook nak ditutup??

    ReplyDelete
  14. fb nak kene tutup?

    xkesah pown~ ngee~

    ReplyDelete
  15. takleh bla puye article =))

    ReplyDelete
  16. http://cikgumanstation.blogspot.com/2011/01/facebook-takkan-offlinelah-korang-kena.html

    Ko kena kencing ni!!! Ini berita fake!

    ReplyDelete
  17. waa sume page ada topik ni!
    awesome..
    pada aku okeh kowt
    pas ni leh bukak FASTBOOK hehe.
    apa apa pun okehlah sebab da ramai owang masuk jail sebab kes saman n fitnah maut....

    ReplyDelete
  18. yana pun ada baca pasal ni..tapi tak betul pun kan.. but then just imagine apa akan jadi tanpa fb??

    ReplyDelete
  19. dia nak wat april fool ni.. :p

    ReplyDelete
  20. kalau dia tutup pun dah tak kesah...dia dah billionaire dah....

    ReplyDelete
  21. Tersangatlah setuju.... fb banyak yang buruk berbanding yang baik pun... Cuma risau kenyataan tu setakat mainan mereka sahaja...

    ReplyDelete
  22. oh terima kasih kerana info berguna ni !!!

    ReplyDelete
  23. ahahaha. bagus pon tutup. tasuke dh fb.

    ReplyDelete
  24. best la cam tu...janji jgn blogger yg tutup =))

    ReplyDelete
  25. gimik la.. facebook ckp mne de die ttp.. tu la slalu caye sgt ngn kabar angin nie..

    ReplyDelete
  26. haah.. ni fake la. cube bace kat cni kalo x caye. http://bantalbusukkau.blogspot.com/2011/01/facebook-akan-ditutup-mulai-15-mac.html

    ReplyDelete
  27. caye tiap2 hr deactive fb..bukak tutup tiap2 ari..hahahah

    ReplyDelete
  28. klu dah untung berbilion bilion tk kan lah nk tutup kot..

    ReplyDelete
  29. mana la clasmet haku nk menempel utk wat announcement pape nanti..

    ReplyDelete
  30. oh tidak...huu xtau la nk sokong ke idok..

    ReplyDelete
  31. alamak..tutup?? ha best gak kalau x asyik ngadap game je..:D

    ReplyDelete
  32. ttp facebook nt nk gantikan dgn apa lak??
    footbook????aiseh!!:p

    ReplyDelete
  33. fake..dlu friendster pon ckp nk tutup..tp tak tutup2 pown...ahakz..lg stu, kalau fb tutup pon, tak mati aihhh...bnyk lg sosial network yg lain..haha...xde kesan =P

    ReplyDelete
  34. rasanye ni fake nyer link..sbb dalam link tu ada banyak fake² nyer berita...takkan lah Mark Zuckerberg naktutup mata pencariannya yang bernilai berjuta² bilion tu...^^'

    ReplyDelete
  35. betul ke fb nk tutup?..tak dpt la lg nk tahu hal anak2 di fb...huhu

    ReplyDelete
  36. pelis pelis!!!! jgn tutup FB. Waaaa!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  37. sokong2..dh trlmpau bk pnylhgunaannye..hoho

    ReplyDelete
  38. betul ke? siasat jangan tak siasat.. :D

    ReplyDelete
  39. kalau tutup pon aku tak terjejas kot...haha

    ReplyDelete

Designed By