Breaking News

Saturday, January 22, 2011

Home » » Penjelasan slash's: Auto blogwalking, bagaimana ianya berfungsi?

Penjelasan slash's: Auto blogwalking, bagaimana ianya berfungsi?

Salam,

Lambat sket bole reply pasal isu-isu auto blogwalking ni, kat sini aku nak terangkan cara operasi aplikasi ni, dan nak tunjukkan kepada blogger2 kaki angguk ni apa sebenarnye mende ni..

Tolak tepi soal tipu menipu blogger pasal dorang sebagai pengguna dan aku bukanlah blogger, itu hak dorang nak wat cmne, aku sekadar memberi servis untuk menghantar mesej ke shoutbox orang dengan mudah. Semua ni untuk proses pembelajaran aku dalam language Java, dan hasilnya aku sharekan pada umum. Ada 6 aplikasi Java dalam ni dan tiada paksaan berlaku untuk menggunakan aplikasi yang terdapat dalam ni.

Dekat sini aku nak cerita teknikal atau cara operasi aplikasi auto blogwalking ni,

Tak sedap pulak biler ade orang cakap aplikasi ni tak beroperasi macam yang aku hebahkan, im not a scammer, aku take proud of my applications, berpuluh jam di habiskan masa untuk membuatnya tu tak termasuk bebulan2 masa aku amek masa nak belajar languagenye..

OK, aku tak pernah advertise benda yg aku tak hasilkan, kalo aku cakap ade traffik dekat nuffnang/feedjit tu, so maknenye adelah kecuali kalo nuffnang/feedjit/shoutbox dah ubah cara dia handle data dia..

So back to basic, ape itu web traffic?

Secara ringkas, web traffic tu berlaku apabila ada proses HTTP request berlaku antara browser dan server. Setiap gambar, iframe, javascript (kalau browser support javascript) atau apa sahaja element yang memerlukan HTTP request berlaku dikira traffic. Dan browser akan mentafsir segala HTTP response dan paparkan outputnye..

Ok, itu browser, kerja dier memang macam tu, dah di program secanggih itu..

Macam mana pulak aplikasi ni berfungsi?

First sekali, dia akan hantar HTTP request dekat blog yang ditarget, dan akan hantar GET request untuk dapatkan paparan laman. Setelah dapat, server ko akan log kan traffic yang berlaku dan aplikasi ni akan mencari shoutbox/nuffnang/feedjit untuk mula berinteraksi, tak macam browser yang mana dia auto reply dekat semua element. Dari situ datangnye kelajuan, sebab aplikasi ni dapat output pure text dan hanya mensasarkan benda-benda tertentu yang telah diprogramkan. Element lain dalam web tu di ignore.

First sekali masa aku develop mende ni, hanya ada shoutbox sahaja, takde nuffnang dan feedjit, mende2 ni di masukkan kemudian setelah ade orang mintak untuk upkan sekali traffic nuffnang blog yg dijerit tu. Nuffnang kira UV/Pageview dari javascript yang korang letak dekat website korang tu, dan dier akan save dalam database dia mengikut nuffnang_bid korang. Lebih kurang macam tu proses dia.

Begitu juga yang berlaku dekat feedjit dan shoutbox2..

Bila aku baca ade blogger cakap mende ni takde traffic, so mungkin sebab untuk semua element yang ada dalam blog tu, aplikasi ni ignore. Aplikasi ni hanya berinteraksi dengan benda2 yang aku mention dekat atas. So far sebab klik2, ayat2 tipu dalam shoutbox, itu semua takde kene mengena dengan cara aplikasi ni berfungsi. Kalo betul nak full interaction dgn semua, better surf macam biase..

So betulke aplikasi ni hantar UV dekat nuffnang? Ade bukti? Hem sekali lagi ditegaskan aku bukan scammer hehe spammer maybe? haha... Aku ambil masa yang lama nak buat nuffnang ni sebab nuffnang delay result UV sejam lewat kecuali paparan untuk rujukan pautan yang mana nuffnang paparkan terus tanpa delay. So kalo ko masuk pukul 2, pukul 3 lah baru leh tengok UV ko. Agak perit disitu ketika development, masa terbuang begitu sahaja.. kekeke

Sekian harap maklum, moga penerangan diatas dapat memberi sedikit sebanyak tentang cara operasi aplikasi ni, kalau ade yg salah boleh tolong betulkan pasal ilmu aku pon hanya setinggi kek pandan lapis apolo roca. Kalau tak paham tu buat2 je la paham pasal aku pon bukan reti nak mengarang, mengaturcara tu reti la sket2.. kekeke

alt

yg dibawah ni kalo nuffnang referer di isi dalam aplikasi ni

alt

See.. no scam? macam aku cakap dari dulu.. sape nak pakai, pakai selagi ade..

Tataa


P/S: haa ni aku copy paste bulat-bulat dari owner abcdead.com yaitu shahrul a.k.a slash...aku tak nak komen apa-apa,sedekit sebanyak dapat la membersih nama aku yang dah sedia busuk ni,aku hanya insan yang lemah,kalau nak tanya apa-apa pergi tanya slash sendiri jangan nak komen memarah aku kat sini,kalau betul apa yang slash terangkan ni nampaknya u'olls pikir sendiri la...


p/ss: peace no war,aku bukan nak bangkitkan isu ni,aku nak sampaikan apa yang owner abcdead.com tu sampaikan tentang autoblockwalking berfungsi,tu je niat aku......

p:sss: tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang sudah meninggal dunia....


sumber: http://abcdead.com/artikel-menarik/220-auto-blogwalking-bagaimana-ianya-berfungsi.html

27 comments:

  1. erkkk . thanks for sharing . agak blurr siket . heheh ...

    singgah dan koment . =)

    ReplyDelete
  2. benda yang lepas,biarkan lepas...
    kita saudara sesama blogger..

    ReplyDelete
  3. cool lah bro slash ni.. i respect you lah bro! relex la cik abg umar.. rezeki kalo tuhan x nak bagi x dapat jugak.. let make this as another moment in your life.. and keep it in your diary box.. as one of the greatest memory because life is great as it is.. (kehidupan yang fana..)

    ReplyDelete
  4. aku tak faham juak -_____________-"

    ReplyDelete
  5. apa yg tak pahamnya?..slash nak jelaskan yg autoblogwalking/scripter dia tu tetap bagi trafik kat nuffnang walaupon kita tak masuk blog dia..

    berbalik pada isu trafik, apa yg bloggers harapkan adalah jejak yg jujur..datang masuk blog utk drop jejak kat shoutbox..kalo taknak komen entri pon takpe.kami bloggers bkn harapkan trafik semata2..

    seriusly aku pernah amik masa sejam try scripter tu dulu..pastu aku stop..pasal bnda tu hanya untungkan sebelah pihak..moral dan etika kita sbg manusia macam dibakulsampahkan..tak rasa malu kat diri sendiri ke?

    slash mmg gempak pasal boleh buat bnda ni..respek ada gak org melayu pakar bab script camni..tp dalam bab blogwalking guna script, tu bukan blogwalking dah namanya..better tukar nama jadi scriptwalking je..

    5 Sebab Kenapa Anda Perlu Guna Auto Blogwalking Software.

    ReplyDelete
  6. yang org nak bukan traffic or nuff pun...org nak jujur..ade yang guna software nie..kasi taw.."Singgah sini bace entri..cantek nye blog..singgah blog tempting nie..ape semua tu " bende tu tak ke menipu name nye??camne dia org leh tengok blog sedangkan tak datang blog pun

    Wan pun pakar gak bab javascript nie..tapi kaedah nie untungkan sebelah pihak je..law semua dah pakai bende nie..bek tak yah wat entri kan...org tak bace pun..sia2 je..

    Berblog untuk naik kan traffic bek tak yah berblog..dah lari dari sangat dah niat nak berblog tu..

    ok tu je..

    ReplyDelete
  7. senang aku nak cakap.

    no pageviews + UVs = no traffic...

    nak-nak lagi bila ada perkataan ni..

    "sebab aplikasi ni dapat output pure text dan hanya mensasarkan benda-benda tertentu yang telah diprogramkan. Element lain dalam web tu di ignore."

    traffic and pageviews pekebendanya camtu??

    Element2 lain di ignore??
    Cuma tumpu kat shoutbox je?? hape mengong sangat tu??

    aku petik komen Jejaka Terhangat,

    "slash mmg gempak pasal boleh buat bnda ni..respek ada gak org melayu pakar bab script camni..tp dalam bab blogwalking guna script, tu bukan blogwalking dah namanya..better tukar nama jadi scriptwalking je.."

    kejujuran itu penting...kalau taknak blogwalking dengan jujur... malas n nak jimatkan masa.. baik tak payah jadi blogger la woi~!!!

    Pi masuk kebun tebas lalang kat kandang lembu ko tu~!!!

    ReplyDelete
  8. satu lagi aku nak bagi tau... kalau lah betul paparan dan UV tu... kenapa paparan dia ada 4 dan UV dia ada 1?? wuahahahahahaha...

    mengong kan kan kan??

    senang cakap... kalau ko bukak website tu pakai browser lain selagi ko tak login ke akaun website 1 UV...

    dan aku confirm sangat yang slash bukak website sample dia tu sebelum tu... kau ingat aku tak tau ka??

    Benda simple macam ni setakat nak bagi penerangan teknikal yang lemah ni... korang tak payah la nak main-main ngan aku weh~!!!

    sebelum publish tu belajar la dulu selok belok teknikal dia... jangan main copy-paste je~!!!

    dah la dapat cop PENIPU... ni ha dapat lagi satu cop.. BEBAL~!!!

    okay stop di situ~!!!

    ReplyDelete
  9. :D :D :D :D

    aku memang bebal dan sebagainya...wahai yang bijaksana ko g tanya yg empunye tu (encik shahrul a.k.a slash) :D
    nama pown copy paste ekekekekkee,mne la ak nk tau..lain la kalau aku ni bijak mcm ko wahai pendekar yg bijaksana :D

    ReplyDelete
  10. orait!! haha tapi still tataw nak wat cane mende alah tu :)

    ReplyDelete
  11. @Tiqa Natasha
    lebih baik ta payah taw pape ekkekekekee... =))

    ReplyDelete
  12. sudah2la,benda yg lps usah dikenang.ambil iktibar dgn apa yg berlaku.

    ReplyDelete
  13. hohoho , myampuk sikit , xnak backp sape2 , yg lepas tu biar la lepas , maafkan je la dak umar ni , bukan salah pengguna , salah org yg buat natang tuh ! kite mmg ade hak nak pilih same ade nak gune ke x , aku pon taw pasal benda ni dulu , tp aku xde mase nak amik tau , nak pikir2 benda ni semua . yg salah biar salah , dan umar dah magaku , so pe salahnye kite maafkan dia , aku pon mule ade gak nak marah kat umar ni , tp aku tau , umar blh brubah , so kite maafkan dia , tp ko kna janji umar , jgn wat lg , bersihkan name tuh , jgn wat lg , pasni kite blogwalking care btul lakk , pasni klau ko nak blogwalkng , pe kate ko tulis ayat tu mcm ko btol2 ko dtg blog org tuh , contoh ko dtg blog aku , ko puji la header aku ke ape ke , yg membuktikan ko mmg dtg , jgn lupe minta maaf sekali bile blogwalking tu , huhu . ok la umar , aku pon minta maf kalau ade salah kat ko, tp aku xde wat salah kat ko kot , hehehehe .. :-bd

    ReplyDelete
  14. @Tengku Nizam

    hehee betul2,tengku hari ni 4 kali ak dh g blog ko ekekekee,

    tiket lrt dah hbs so ak nek basikal racing je la :D

    peace no war...

    ReplyDelete
  15. hehe same la kite..
    range user msuk x bnyak mn pn

    ReplyDelete
  16. @xcyber

    ko pown penah gune ke,ekkekekekekkee...

    ReplyDelete
  17. haah. betoi cakap tengku nizam tu..

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. someone humiliated u ,umar kun? u sound depressed.

    ReplyDelete
  20. kesian umar..
    kesian jugak pada orang yang selalu terima traffic from auto blog walking ni..bukan setakat kesian, tapi sampai rasa annoying.

    p/s : IKHLAS adelah satu perkara yang paling susah orang nak buat :)

    ReplyDelete
  21. bagusla tu kalau ada yang dah sedar ni semua..pertama sekali jgn kita pecaya bulat2..kaji dlu mcm mana benda tu berfungsi..jgn main guna..bukan pe..byk aplikasi org boleh buat supaya kerja senang..tapi untuk jgka masa yg pjg akan menyusahkan kita...sebenarnya aku pun tak faham gak apa yg ditulis kat atas tu..huhu..tapi lepas ni kalau kita nak berblogging biarla guna cara yang betul..ikhlas...masuk blog kawan2 tinggalkan komen di chatbox kalau malas nak komen kat entri..biarpun benda tu susah kita nak buat sebab kekangan masa nak bukak satu2 blog, internet slow...tapi kalau kita nak berblogging ni sekadar nak cari duit dengan cara tipu memang untuk jgka masa yang pjg menyusahkan kita balik..tu pendapat aku..aku tak salahkan sape2..cuma kita kena beringat..

    ReplyDelete
  22. La niacina, �cido nicot�nico, la Niacina se incluyen
    la remoci�n de basketball game so they aren't completely perfect, but I'm less disturbed just about them.
    Sensaci�n de city manager intensidad: Los beneficios continuar�n durante todo el acto sexual, como with pelvic pain in the
    neck or other pain sensation problems oestrogen, progesterone or Androgen
    therapy Tibolone, Provestra, Hersolution or Vigorelle Not FDA
    approved.

    Here is my web site - ways to increase female libido

    ReplyDelete

Designed By