Breaking News

Monday, December 6, 2010

Home » » malam nanti jemput???

malam nanti jemput???


seorang manager telah dihantar ke Sarawak untuk bertugas. Dengan berat hatinya manager ni pergi bersama isteri dan anak2 ke negeri Sarawak. Setelah tiba dilapangan terbang Sibu, beliau menelefon pekerjanya untuk menjemput beliau dari airport Sibu. Berikut perbualan mereka:


Manager : Hello aloy, saya dah sampai di Airport Sibu ni. Siapa akan jemput saya dan bila ye?

Pekerja : OK tuan, nanti malam jemput tuan naik motor.

Manager : HAH!! malam? naik Motor? aku ni dah sampai kol 10 pagi....5 orang lagi ni satu kuarga...

Pekerja : ye tuan. Nanti Malam jemput tuan naik motor.

Manager : ko biar betul...pukul bape aku nak tunggu sampai malam ni? mana muat naik motor 5 org...

Pekerja : jgn risau tuan. Malam nanti jemput tuan.


Manager terus letak telepon dan bengang dengan jawapan yang diberikan. "Gila ape! aku nak wat ape sampai malam ni? 5 org mana cukup...anak aku kecik2 takkan naik motor lak??"....


Tidak lama kemudian seorang lelaki datang dan memperkenalkan dirinya "Nama saya Malam, jom tuan naik motor". bila manager tersebut lihat....rupanya motor kat sarawak bermaksud kereta ler....

haha...rupanya pekerja tu bernama Malam dan motor tu adalah kereta... terkena sudah manager tersebut...

Moral of the story: biar muka x hensem jangan bebal??

35 comments:

  1. hahaha..
    lucu ar..
    kcian manager tu dah cuak..

    ReplyDelete
  2. haha..muke hensem bebal cmne lak?haha

    ReplyDelete
  3. hahaha.. citer ni sempoi gilerr.. lawak
    sesengal mcm tuan punya ni.. hehe jan marah ya bergurau hehehe

    ReplyDelete
  4. haha klakar,, tak terpikir lak nama org malam,, huhu

    ReplyDelete
  5. salam umar.. hu3.. ketawa aku sekejap..
    thanks for kongsi lawak yer

    ReplyDelete
  6. sapa yg sengal?
    bos ke kuli?
    hahahaha

    ReplyDelete
  7. hahaha..memang bebal..kene belajar dulu bahasa serawak la..huhu

    ReplyDelete
  8. aishh.. pnah dgr kwn kate kat srwak kapal terbang diaorg pggil belon..hahaha. :D

    ReplyDelete
  9. Pekerja tu pun satu terangkan lah kat managernya...

    ReplyDelete
  10. biasalah manager pun bukan semua tau..cm kita lah jg buka semua benda kita tau kan

    ReplyDelete
  11. haha baru tahu yg kat sarawak pggl moto tue kete. huhu..

    ReplyDelete
  12. yosh...sengal jer..lain kali belajar lu bahasa...

    ReplyDelete
  13. hurm... tapi mcm pelik jor namer malam .. :P

    LOLED

    ReplyDelete
  14. malam???hahaha.... ada jugak ke manusia namanye sebegini... setahu aku pon, zaman dulu kalau ade, melor, melati, mat, x penah la plak aku dgr malam..huhu.....
    mesti mak si malam kompius nk letak nama die ni....

    ReplyDelete

Designed By