Breaking News

Tuesday, April 19, 2011

Home » » Pujuk hati....

Pujuk hati....

Photobucket

kamu harus berjalan...
terus berjalan,
kami tau jalan
yang kamu lalui
sangat sukar....
kami nampak kesedihan
kamu,dia juga nampak..
percayalah kamu
sangat kuat tuk harunginya...
jangan sekali berpatah balik...
walaupun kamu keliru,
dengan diri kamu sendiri..
kamu rindukan dia..
kamu cintakan dia?
kamu mahu dia bahagia?
percayalah dia juga begitu..
kamu tak nampak apa
yang ada dalam hati kami,
kami sentiasa temani kamu..
cuma kamu tak dapat melihat..
dan....
Photobucket
kamu terus berjalan lagi
dalam keadaan lemah dan longlai
muka kamu kusut dan pucat..
kamu tak sedar kamu buat
kami sedih...
kalau kamu sayang kami
kamu kena gembira dan ceria...


Note: aku tataw apa ketegori ni,leave ur comment k :)

67 comments:

  1. hehe suara hati yg cuba memujuk diri :)

    ReplyDelete
  2. luahan hati yang jujur je nie? :)

    ReplyDelete
  3. kamu kena GEMBIRA dan CERIA ya.
    gud boy~! :D

    ReplyDelete
  4. nape ni umar? pagi2 lagi da sedey...
    tapi mmg ader mksud tersirat, ku jua merasai aper yg kamu lauhkan itu...

    ReplyDelete
  5. senyum selalu.. (>_<)v

    lagu hangat di Ikim.fm >> Cuba - Aidil

    ReplyDelete
  6. senang je nk pujuk hati tu . jgn fikir sgt masalh yg sedang dihadapi . sbb kite manusia biasa , yg sentiase melakukan kesalahan . sentiase sibuk kan diri . dan senyum . sebab senyum pengubat 1001 kedukaan .

    ReplyDelete
  7. sabar ye , cool n ceriakan hidup dengan senyuman

    ReplyDelete
  8. tepat sekali!
    nourul mmg perlukan entri mcm ni..
    thnks umar..:)

    ReplyDelete
  9. orang pujuk lagi berkesan.. tpi kadang2 kena gak pujuk diri sendiri

    ReplyDelete
  10. selalu kena pujuk hati sendiri.. :)

    ReplyDelete
  11. Ingat Allah. Ingat lah setiap takdir yang Tuhan beri. Ingatlah, setiap orang juga mempunyai masalah. Once kita masalah, fikirlah ada lagi orang yang lebih ada masalah dgn kita. Sudah dijanjikan hidup ini, tiada masalah yng tiada jalan penyelesaian. Masalah ni lah manusia perlu bertindak menggunakan akal dan berfikir secara rasional. Busy kan diri anda dan bercampur dgn org. Jgn bagi diri duduk sensorang. Jgn salahkan takdir :)

    ReplyDelete
  12. olololo..cedeyhnye n3 ni..sob3..:(

    ReplyDelete
  13. macam orang baru putus cintan jew, kahkhakah. XP

    ReplyDelete
  14. Ni kategori luahan hati seorang yang bergelar insan..

    *Papepun yang terbaik ok!

    ReplyDelete
  15. puisi memang boleh buat kita luahkan ape yang kita rasa.....

    ReplyDelete
  16. istighfar... tu la cara nk pujuk diri sndri... n fikirkan yg positif je..
    lain cara... nk pujuk nye pasal... buat la sesuatu yg kite suke... g shopping ke(org pompuan suke la ni).. g jalan2 tgk org ke... g berenang ke

    ReplyDelete
  17. mahu pujuk hati ? biarkan apa yang dah lepas tu berlalu. jangan patah balik. kuatkan semngt dan sentiasa tabah.. :)

    ReplyDelete
  18. oh umar..
    sungguh menyentuh rasa..
    berjalan..terus berjalan..
    tp usah lupa berhenti bila sampai destinasi..
    kang terlajak lak..
    hehehe...

    ReplyDelete
  19. baca sekali cm lucu,
    baca 2x deep of meaning :)hehe

    ReplyDelete
  20. tumpang cedih2 di sini..huhu...

    kalau si dia kembali maka dialah jodoh kamu..:P

    ade kene mengena x?..:P

    Hikayat Marhaen Kacak - Blog Info Kesihatan Mata Anda

    ReplyDelete
  21. adeh korg ni mcm2 la hahaa...aku menulis ni sebab time 2 aku ter-ber-imaginasi hehee...nmpk klaka ek ohek3 malu aku :>

    ReplyDelete
  22. puisi yang sungguh dalam maksudnya bagi yang mahu berfikir...

    ReplyDelete
  23. it just same wif my life . sometimes shining , sometimes it'll just like a shadow T__T

    ReplyDelete
  24. err..xleh nk describe ape yg ko tulis..
    mcm aku terpaksa kau dipaksa je.heheh :P

    ape2 pun harap ko tabah..

    ReplyDelete
  25. jgn bersedey taw..nnty cepat tua.. =D cheeersss!!!

    ReplyDelete
  26. nape sedih2 niy?....huhu...kembalikan hati pada Tuhan....be strong n cheer up ye... :)

    ReplyDelete
  27. luah perasaan yer.. chill yer cik umar... jgn pikir sgt mslh tu, pergi hiburkn hati dgn kwn2 or family.. mesti ok nnt ;) dan paling penting, bykkan doa... insyaallah segala permasalahan akn selesai dan hati kamu akn tenang... :)

    ReplyDelete
  28. kena gembira dan ceria...
    baru lah hidup lebih bermakna!!!

    ReplyDelete
  29. berdua lebih baik.yang ketiga syaitan?

    ReplyDelete
  30. hahah ! :) funny la kamu . ehe , but menarikk :D best !

    ReplyDelete
  31. nice ;)
    tp agak sdiy kowt .
    huuuu T__T

    ReplyDelete
  32. kategori tulisan...luahan perasaan hati...mungkin diri sendiri atau org terdekat....

    ReplyDelete
  33. bestnye puisi ni...welldone!..terpujuk ngan hati chekleen skali taw..huhu

    ReplyDelete
  34. org sekeliling kamu umpama cermin diri kamu..kalau kamu sedih n lemah..cuba tgk org lain,mereka pasti bermuka muram juga..cuba penuhi hidup dgn kegembiraan,tgk muka2 org sekeliling kamu,pasti tgh tersenyum lebar^_^

    ReplyDelete
  35. seeing this poem again...

    kamu, pujuk hati lg ke? meh aku pujuk2 k? =)

    ReplyDelete
  36. aish..jiwang sgt nie..lawan maharaja lawak..kompem hati senang! haha ;;)

    ReplyDelete
  37. hukhuk.. aku terase seperti hang bercakap dgn aku TT

    ReplyDelete
  38. ko bajet kiut ke ko nak sedey2 camtu....?? he he..... be strong... (walau aku tatau naper ko nak sedey2)

    ReplyDelete
  39. ini nak pujuk kawan yg tengah sedih putus cinta ke?

    ReplyDelete

Designed By