Breaking News

Tuesday, January 4, 2011

Home » , » 4 Tips-tips dan probl probl normal

4 Tips-tips dan probl probl normal

As-salam,apa khabar semua harap sihatlah yer,kali ini umar nak share sikit pasal masalah-masalah kecil yang selalu terjadi salah paham ni,hehe...okeh pertama sekali masalah shoutmix? apa lagi kena banned,untuk BW yang tegar cam blogger low class cam umar ni nak dapat visitor bukan senang kena rajin BW so bila dah asyik BW je url pun kena saman ngan shoutmix hehe apa lagi banned la,hahaa nampaknya ramai dah blogger lain yang kena sekang ni,so kat bawah ni ada la sikit tips yang umar dapat share tak adalah hebat sangat,sekadar nak berkongsi je,rasanya ramai yang dah tau dah pasal ni sape yang tak tau tu sila la amek tahu yer hehe.....
dan satu lagi ada yang melebelkan blog umar ni kononnya blog lawak tapi tak lawak, okeh sebenarnya blog ni umar buat bukan tuk dijadikan blog lawak umar just share je apa yang umar rasa menarik,umar dah story kat 1st entry lagi rasanya so janganlah nak bandingkan blog umar dangan blog lawak yang sedia ada diorang memang best dan otai-otai, umar ni biasa je,blog umar ni umar lebel kan sebagai blog sharing center hahaa boleh tak macam tu,kalau sape yang nak ambik artikel kat blog ni ambik je umar tak kisah dan takkan pergi serang korang hahaa,tapi kalau entry tu umar ada letak backlink korang letak la jugak backlink tu k.....

...................................................................................................

Check ranking website dengan Alexa.com



Jom check ranking site korang dengan alexa,sebenarnya ada banyak web-web yang menyediakan rangkng site,tapi wat masa ni aku rasa alexa la yang paling boleh dipercayai,kalau nak lebih mudah naikkan ranking site korang,korang perlu install alexa toolbar...so tips yang boleh umar kongsikan ialah macammana nak dapat ranking kita naik dengan cepat ialah dengan jumlah pageview dan comment entry 2 perkara ni yang akan buat ranking korang naik dengan cepat,kalau blog korang ada ciri-ciri SEO dan Breadcrumb itu satu bonus sebab SEO ni sangat memainkan peranan tuk naikkan ranking hehe dan juga dalam carian google search engine.kat sini ada tips untuk SEO sila click sini

...................................................................................................

ShoutMix kena banned

ni satu lagi masalah yang selalu dihadapi oleh blogger-blogger,yaitu kena banned dengan shoutmix,bila dah kena banned tu haihh makan hari rasanya baru nak ok balik,selalu yang kena ni yang rajin BW tinggl jejak kat shoutmix la,so umar pun jumpa la cikgu google search punya search akhirnya dapat penyelasaiannya...hehe guna urlpass or urlcut dan ada banyak lagi alternatif lain sebenarnya so dengan cara guna short url ni selamat la url kita dari dibanned hehee...umar pun kena banned jugak hahaa....kat shoutmix umar pun ramai rasa yang bagitau kena banned alamak sori ye guys umar tak leh wat pape hehe,cara dia korang guna short url.

...................................................................................................

Site terbaik download templates

yeahhh site terbaik tuk download template ini dia Btemplates macam-macam templates ada kat sini lawa cantik buruk semua ada.hehee.. click je sini sebenar ada banyak lagi site yang menyediakan templates yang menarik tapi aku rasa btemplates adalah yang terbaik.


...................................................................................................

Tutorial easyhits4u Real 1:1 Traffic Exchange Ratio


satu lagi cara untuk dapatkan trafik iaitu dengan easyhits4u.com selain BW. mungkin ramai yang tak tahu dan mungkin juga ramai yang dah tahu easyhits4u,easyhits4u ni kena rajin click baru dapat ramai visitor,sebab dia 1:1 trafik exchange so korang kena kumpul kredit banyak-banyak,1 kredit dapat satu trafik adilkan, sehari kalau korang click 1000 dah seribu trafik hehe rajin dengan tak jelah,easyhits4u ni memang boleh dipercayailah aku jamin 100% sebab aku pun guna jugak hehe,sehari dalam 200 click je aku mampu ok la dapat tambah and promote blog,kat bawah ni aku ada sikit tutorial yang aku snip tak tau la kalau korang paham ke tak haha,dan aku ada bagi link tutorial video dia so simple la....kalau nak join click sini k.

Feature free member:


1:1 Traffic Exchange
Manual Surfing
20 seconds or more per visit
Guaranteed unique hits 24 hours a day
5 levels referral program (10%-5%-3%-2%-1%)
Receive cash for active surfing ($0.30 for 1000 sites viewed)
Geo Targeting of your ads
You can promote up to 15 sites
Surfing and referral contests
50 free credits & 500 text ad impressions upon sign-up (after you surf 50 sites)
Promote your site with unlimited banners and text ads
Site listing in our Links directory




bila dah register korang pergi ke mysite dan masuk kan url blog korang lepas tu 'Geo Targeting' korang boleh pilih nak tukar asia je ke or worldwide kalau aku,aku letak malaysia je.
bila dah setel masukkan url blog korang apa lagi start surfing la...bila dah surfing dah kumpul kredit korang boleh Assigned kredit kat bulatan tu contoh korang ada 100 kredit assignkan 100 kredit dan dia akan tolak 1 kredit tuk 1 trafik....

Photobucket

dan yang ni paling simple tak payah la aku explain yer penat da hahaaa...bila dah habis 20second click GO!! setel 1 click 1 kredit 1trafik hehee...jelas x..

Photobucket

kalau tak paham dengan tutorial yang aku buat ni boleh belajar dengan video tutorial easyhits4u click je sini. kalau nak join easyhits4u ni register free je click sini.

43 comments:

  1. bru taw psal easyhits4u tu..thanx bro :)

    ReplyDelete
  2. Waaaaaa, lengkapnya info ni, nice entry umar, hehehe, tadi zura cuba leave comment dekat shoutbox, kena banned, ekekeke. Tapi blog lain tak pula kena banned, hihihihi.

    nah jom join game ni, zura tag umar, ehehe.
    http://azuraanisalaim.blogspot.com/2011/01/can-you-hear-me-when-i-call-your-name.html

    ReplyDelete
  3. la.. akak sendiri pun taktau kalau byk taip kt shoutmix blh kena banned sbb akak tak selalu taip kt shoutmix. kalau takde benda nak komen je akak taip kt situ. tp 70% BW akkak baca entri la bkn sekadar clik blog & taip kt shoutmix

    ReplyDelete
  4. @THE LEKAT LEKIT STORY

    hehe sy pon tataw kak shoutmix ni cane tah,umar pon da lame kne banned ngn sme shoutmix hahaa lg sedeyh :((

    ReplyDelete
  5. salam sahabat
    wah tips tips dan probl yang bisa di antisipasi dengan baik nich makasih yach

    ReplyDelete
  6. org muo kena bannned dgn shtmix sini...:-O

    ReplyDelete
  7. tenet nga senget.. s0.. pic lmbt loading n mls tunggu... thankz 4 teguran ikhlas anda.. aku x kre kau kene jwb gak tag aku 2.. kal0 x aku nanges.. hahaha

    ReplyDelete
  8. nice info..especially for newbie like me..

    ReplyDelete
  9. salam Umar..
    anda adalah anda..blog anda hak anda bgmana
    nak mewarnainya..ermm,ada yang jeles la tu
    he he..tahniah traffik masuk mantop..!!
    cuma backlink melalui pemerhatian saya
    kurang dari 1000 di sini(menggunakan seo doc
    by firefox).Blog anda boleh pergi lebih jauh..
    sesekali layari blog yang ajar bagaimana nak
    main SEO @ SERP..trafik masuk forever melalui
    Google Organic..tanpa perlu BW

    ReplyDelete
  10. masalah s/mix kena ban boleh kita hantar email minta review semula. tapi kena hantar 3-4 email selang seminggu. biasanya ambil masa 2 bulan.

    ReplyDelete
  11. Saya sedih bila shout mix bgtau saya dibanned.. Apala salahku shout mix..T____T

    ReplyDelete
  12. hamboi.. jenuh ngan problemo yeh rupanya shoutmix tuh.. so umar.. mcm mana ranking blog umar ngan alexa?? kongsi le sket.. :)

    ReplyDelete
  13. just nk share...
    awas gk ngan easyhits4u tu...
    klau blog korang ada adsense jgn try la yerk..
    nnt korang kne ban ngan google..
    nuffnang ak xtau la...

    ReplyDelete
  14. @AkMa BiZz BuZz

    hehe akma bleh tgk kat print screen atas tu adlh ranking alexa umar hehe kalau akama nk tau akma leh install alexa toolbar n leh tgk sume ranking blog org..

    ReplyDelete
  15. wah banyak ilmu ni

    www.pupel.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. @zulkbo

    hehe thnx bro umar pon bru je nk blajar ni,klu de ilmu sikit tu yg share dgn kwn2 lain psl SEO @ SERP haa yg tu mmg umar lemah lg hehee..

    ReplyDelete
  17. bnyk sungguh ifo yg di beri.. nice.. :X

    ReplyDelete
  18. la...boleh kena ban juga ke..xtau la plak...tp DeQdEq rasanya 50-50 kot...kdg2 komen kt shoutbox, kadang2 komen kt entry...ikut keadaan..hehehh

    ReplyDelete
  19. nice share! :)

    umar suka SIMPLE ke TWINKLE? jom tepak my blog...heh

    ReplyDelete
  20. UMAR MEH BACA Ceritera tentang Vintage Chain Belt..
    :)

    ReplyDelete
  21. Anda d tag ;)

    http://farhah88.blogspot.com/2011/01/giveaway-edy-awak-busuk.html

    ReplyDelete
  22. thnx for the info.. baru cik lily tw skg.. huhu.. :)

    ReplyDelete
  23. tp kalau shoutmix kena banned guna jer cbox... hehehe kalau cbox jarang kena banned...

    ReplyDelete
  24. waahhh kene ban jgk ke..bawu tawu..heee pape pun blog ni tetap bes! keep it up okeyh.. :D

    ReplyDelete
  25. hye, kongsi kisah cinta korang kt kisahcintasayang.blogspot.com.. hehe

    ReplyDelete
  26. perrhh...smart info..trimaz !!! :D

    ReplyDelete
  27. salam..kunjungan bls..dgn senyuman...

    ReplyDelete
  28. shoutmix tu..uchi pun pnh kena!!! redha je lah kan :)

    ReplyDelete
  29. OOohhhh....camtu rupe nye... :D

    ReplyDelete
  30. ohhh Alexa....yg ku search eliza....patot la x jumpe!! hahahahhahhaa

    ReplyDelete
  31. Mampir nich...
    menarik sekali blog anda, dan saya sangat suka..
    Salam....
    oh ya ada sedikit info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon semoga bermanfaat...

    ReplyDelete

Designed By